Prima pagină » Sanatate » Care este cel mai eficient ceai pentru răceală?
Care este cel mai eficient ceai pentru răceală?

Care este cel mai eficient ceai pentru răceală?

09 nov. 2023, 16:00,
în Sanatate

Sezonul rece a venit, iar răceala ne poate cauza un disconfort destul de mare. Dacă ești în căutarea unui ceai pentru răceală, acest articol te va ajuta să alegi cea mai bună variantă. Trebuie să reții totuși faptul că articolul curent este unul pur informativ și nu ține loc de părerea specialistului. Dacă simți că răceala ta este mai degrabă o gripă, atunci apelează la ajutor de specialitate.

De ce să consumi ceai când ești răcit

Infuziile din plante medicinale reprezintă aliați eficienți în lupta împotriva răcelii, dar nu toate au aceeași eficacitate în ameliorarea simptomelor specifice. O combinație de flavonoide, miere și lămâie, cu temperatura ușor crescută, în jur de 40 de grade Celsius, poate reduce instant inflamația mucoasei faringo-esofagiene și îmbunătăți respirația, facilitând eliminarea secrețiilor. Iată câteva sugestii de infuzii pentru răceală care te pot ajuta să depășești mai ușor acest neplăcut episod.

Interesant este că un ceai din plante medicinale poate desfunda nasul și să ușureze respirația, în timp ce ceaiul de ceapă poate trata eficient tusea productivă. Prin conținutul lor specific de compuși activi, aceste ceaiuri pot atenua durerile în gât, congestia nazală și starea generală de rău. Așadar, alegând cu atenție anumite infuzii, poți gestiona mai ușor simptomele răcelii și acceleră procesul de vindecare.

Atunci când te confrunți cu o răceală, hidratarea corespunzătoare devine crucială în procesul de vindecare, mai ales că stările subfebrile și febrile sunt însoțite adesea de transpirații profuze sau semnificative. Ceaiurile cu efect calmant și ușor sedativ pot contribui la îmbunătățirea calității somnului, oferindu-ți posibilitatea de a te odihni adecvat. Este cunoscut faptul că odihna adecvată joacă un rol esențial în gestionarea și accelerarea recuperării în cazul unei răceli sau chiar a gripei, iar ceaiurile pot fi un aliat eficient în acest proces, asigurându-ți o relaxare mai profundă pentru o recuperare mai rapidă.

Iată ce ceai pentru răceală poți consuma

Ceaiul din amestec de plante, îndulcit cu miere
Prepară un ceai din amestec de plante precum mușețelul, menta și teiul. Pune la fiert 300 ml de apă, iar când clocotește, adaugă câteva flori de tei (sau două pliculețe), dă focul mic și lasă la fiert 5 minute. Oprește apoi focul, pune și câte un pliculeț de ceai de mușețel și de mentă, acoperă vasul și lasă la infuzat 10 minute. Strecoară ceaiul, apoi îndulcește-l cu miere și îl poți bea.

Ceaiul din plante nu te va deshidrata, așa cum o face ceaiul negru, de exemplu, și va calmă și durerile din gât, în timp ce mierea cu proprietățile ei calmante și antiseptice va combate nu numai durerea în gât, ci și tusea. Un asemenea ceai te va ajuta să expectorezi dacă ai tuse productivă, însă trebuie să consumi cam 3 căni pe zi.

  • Ceaiul de echinacea,
  • Ceaiul de ghimbir,
  • Ceaiul de soc,
  • Ceaiul de scorțișoară
  • Ceaiul de lămâie
  • Ceaiul de ceapă, remediu natural pentru tuse

Pe lângă consumul de ceaiuri pentru răceală, există și alte modalități de a te simți mai bine în timpul acestei afecțiuni:

Consumă supe calde, în special supa de pui, deoarece cercetările indică beneficii precum reducerea inflamației în tractul respirator, desfundarea căilor respiratorii superioare și îmbunătățirea hidratării. În timpul răcelii, corpul pierde multe fluide prin transpirație și secreții. Incluziunea în dietă a alimentelor crude bogate în vitamina C, precum kiwi, portocale, ardei gras, roșii, poate contribui la scurtarea duratei răcelii, conform studiilor științifice. Așadar, pe lângă ceai, la răceală este bine să apelezi și la aceste vitamine pe care le găsești în fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`