Prima pagină » Culinar » Care este trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru sarmalele în foi de varză
Care este trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru sarmalele în foi de varză

Care este trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru sarmalele în foi de varză

23 dec. 2020, 15:00,
în Culinar

Sigur ai auzit de chef Cătălin Scărlătescu. E renumit şi pentru reţeta de cozonac, dar şi pentru sarmalele lui gustoase. Probabil te întrebi ce truc are Cătălin Scărlătescu pentru sarmale în foi de varză. Vei afla din acest material.

Tot aici vei găsi şi recomandările lui Scărlătescu pentru masa de Crăciun. Ce să găteşti? Cum să alegi reţetele şi ingredientele? Nu e greu, dar tot trebuie să acorzi o atenţie sporită.

Trucul lui Chef Cătălin Scarlatescu pentru sarmale în voi de varză

Reţeta care urmează e tare bună şi sigur îi va cuceri pe musafiri. Uite care sunt paşii, explicaţi detaliat.

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc
  • o bucată de afumătură
  • 550 g orez
  • 2 kg ceapă
  • 45 g piper
  • sare   după gust
  • bulion
  • foi de dafin
  • cimbru
  • frunze de varză murată

Mod de preparare:

Mai întâi cureţi şi toci mărunt ceapa, după care o căleşti uşor şi o laşi puţin la răcit. Când e suficient de rece, cât să poţi pune mâna pe ea, amestec-o cu orezul spălat, carnea tocată, piperul, cimbrul şi sarea.

Ia câte o lingură din amestec, pune pe câte o foaie de varză şi împătureşte. Toaca restul de varză murată şi amestec-o cu bulionul. Pune sarmalele într-o oală. Printre sarmale strecoară şi câte o bucată mai mare de afumătură.

Prima dată se pune un strat de varză, apoi 1-2 foi de dafin, afumătură şi abia după aceea sarmalele. Se repetă fiecare pas până când se umple oala. Se adaugă puţin ulei şi nişte apă şi se bagă oala în cuptor. Sarmalele vor fierbe în circa 4 ore.

Recomandările lui Cătălin Scărlătescu pentru masa de Crăciun

Iată ce recomandă Cătălin Scărlătescu când vine vorba de masa de Crăciun:

  • prepară cozonac pufos;
  • găteşte piftie din carne de porc. Pune usturoi mult şi nu te feri de urechile de porc. Dau un gust şi mai delicios;
  • meniul trebuie să fie alcătuit din mai multe feluri de mâncare. Poţi face inclusiv o supă cremă, întrucât este mai uşoară pentru sistemul digestiv;
  • murăturile să nu lipsească de pe masă;
  • optează pentru un vin roşu demisec.
Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 decembrie 2025
15 decembrie 2025
Articole similare
Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
02:00
FOTOEXCLUSIV Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
02:00
FOTOVIDEOEXCLUSIV El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
02:00
FOTO După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
02:00
FOTOVIDEO O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
02:00
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
02:00
FOTOVIDEO Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
02:00
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
02:00
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
02:00
FOTO Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele
02:00
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele