Cancan ultimă oră

Care sunt beneficiile apei plate cu lămâie! Ce boli poate preveni

Publicat: 11 aug. 2020

Apa plată cu lămâie este extraordinară pentru organism. Și nu pentru slăbit, cum am crede ci pentru a preveni apariția pietrelor la rinichi. Urologul Victor Cauni a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de la ce apare litiaza renală dar și ce alimente să evităm în acest caz.

Este foarte important să știți că nu numai deshidratarea dăunează, ci și excesul de apă ne poate îmbolnăvi. Calculii renali au foarte multe cauze. Predispoziția genetică a pacientului este una dintre primele cauze dar mai sunt și particularitățile alimentare.

Foarte mulți pacienți care se prezintă la control cu litiaza renală nu consumă apa. Apa este cel mai important lucru în a dilua calculul și alte infecții. Apa cu lămâie asigură protecția rinichiului și protecția împotriva litiazei aparatului urinar.

Excesul de apă ne îmbolnăvește

Nu trebuie să credem că foarte multă apă protejează împotriva litiazei pentru că paradoxal, dacă pacientul bea foarte multă apă, de exemplu 6, 8, 10 litri, poate să apară litiaza pe hiperhidratare. Băutorii mari de bere pot face foarte des litiază ale aparatului urinar.

Simptomele litiazei urinare apar cel mai frecvent în perioadele calde prin colica renală. Colica renală se caracterizează prin dureri violente în partea lombară uneori cu iradiere către partea genitală. Durerile nu se calmează cu poziția și de cele mai multe ori aduc pacientul în camera de gardă.

În alimentație trebuie să avem grijă cu alimentele care au oxalat de calciu:
– spanac
– sparanghel
– roșii
– cacao
– cognac
– produse lactate
– sare/zahăr
– exces de carne
– fructe de mare

Nisipul la rinichi apare în mute buletine ecografice. Acesta este însă un mit, nisipul nu se vede la ecograf. Când vorbim de colica renală, mulți medici recomandă un consum mare de apă, însă acesta este un alt mit. Consumul mare de apă crește dirueza și poate crește colica renală.

În timpul unei colici renale trebuie să facem cură de sete, să nu bem apă deloc, să aplicăm antinflamator și căldură. După criza se introduc ușor-ușor lichidele înapoi în dietă. 99% dintre litiazele renale nu se mai oprează dar dacă nu corectăm și cauzele care au dus la litiază, atunci afecțiunea poate reapărea.

Secretul unui antrenor a fost dezvăluit! Cum să beți apă: slăbești 9 kilograme în trei săptămâni

Dacă nu aveţi timp sau nu puteţi ţine o dietă pentru pierderea kilogramelor în plus, există un truc sănătos care vă poate ajuta la redobândirea siluetei mult visate. Apa constituie 70% din ţesuturile organismului uman. De asemenea, apa reprezintă 80% din sânge, 20% din compoziţia oaselor, 75% din muşchi şi 90% din compoziţia creierului. Astfel spus, lipsa apei în organism nu poate fi compensată de nici o altă substanţă, aceasta fiind indispensabilă tuturor proceselor din corp.

Beneficiile consumului de apă

Consumul insuficient de apă, precum şi lipsa de mişcare, sunt doi factori majori care ne afectează silueta şi sănătatea, şi pe care îi ignorăm atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus. Cum ajută apa la slăbit Apa accelerează metabolismul şi arderea caloriilor, ajutând organismul să se menţină hidratat şi sănătos. Băută pe stomacul gol, acest elixir natural acţionează ca un medicament, influenţând ritmul cardiac, afecţiunile respiratorii şi oculare, dereglările digestive şi aspectul pielii.

Bob Harper – cel care propune cura de slăbire cu apă – este un personaj popular în industria televiziunii din America şi totodată un trainer personal al vedetelor celebre. În cartea sa ‘’Jumpstart to Skinny’’, el detaliază efectele unei diete ce poate ajuta la pierderea a până la 9 kilograme în doar 3 săptămâni.

Cum se ţine ”cura” cu apă Consumul de apă îmbunătăţeşte digestia – o bună hidratare fiind recomandată celor care suferă de constipaţie – ajută la obţinerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate şi poate spori eficienţa antrenamentului fizic (unde este cazul).

Pentru pierderea kilogramelor în plus, se consumă aproximativ 500 ml. de apă, înainte de fiecare masă, pentru a ajunge mai repede la senzaţia de saţietate. Consumată cu 20-30 de minute înainte de masă, apetitul scade considerabil, iar hidratarea constantă împiedică organismul să reţină lichide. Potrivit antrenorului personal Bob Harper, în acest mod se pot topi nu mai puţin de 9 kilograme în doar 3 săptămâni. Apa ajuta la pierderea kilogramelor in plus Cum bem corect apa Specialiştii ne informează că ‘’dieta’’ cu apă are o regulă strictă, însă foarte simplă: beţi cât mai multă apă!

 

Adauga un comentariu