Boli si tratamente

Care sunt cauzele incontinentei urinare

Publicat: 16 oct. 2019

Care sunt cauzele incontinentei urinare. Incontinența urinară este o patologie încă tabu în societățile noastre.

Persoanele care sunt afectate de incontinență, în special femeile, nu abordează în mod obișnuit subiectul cu medicul sau cu cei dragi.

Majoritatea persoanelor predispuse la incontinență urinară sunt femei.

În timp ce la bărbați, incontinența urinară este cauzată de obicei de boala prostatei sau după o intervenție chirurgicală pe un organ al sistemului urinar, la femei, de multe ori provine din evenimente specifice stării feminine.

Care sunt cauzele incontinentei urinare. Cele mai cunoscute sunt sarcina și nașterea.

Incontinența în timpul sarcinii este cauzată de presiunea greutății copilului, de lichidul amniotic și de uter pe perineu. Este frecvent să observați scurgeri urinare la femei începând cu a treia lună de sarcină.

Există mai puține cazuri de incontinență la femeile care au născut prin cezariană decât la cele care dau naștere prin mijloace naturale. Astfel, traumatismele obstetrice (forcepsul, greutatea semnificativă la naștere…) promovează apariția incontinenței urinare.

Modificările hormonale care însoțesc menopauză pot afecta anumite organe ale sistemului urinar, cum ar fi mucoasa uretrală sau sfincterul neted, ceea ce duce la scurgeri urinare.

Atentie la cistita

Anumite boli, cum ar fi cistita, indiferent dacă sunt infecțioase, medicate sau datorită prezenței pietrelor vezicii urinare pot explica, de asemenea, incontinența urinară.

În cele din urmă, igiena zilnică a vieții are un impact semnificativ asupra incontinenței urinare la femei.

Astfel, consumul excesiv al anumitor băuturi, cum ar fi ceaiul sau cafeaua, sunt stimulente pentru vezică, favorizând episoadele de incontinență, în special cele imperioase.

În mod similar, practica anumitor sporturi și în special a celor care, pe lângă afectarea perineului, solicită puternic mușchii abdominali sunt declanșatori.

Sporturile considerate a fi în pericol includ atletismul, trambulina, artele marțiale, baschetul și tenisul.

Factorii de risc din viața de zi cu zi pot include sarcini supraponderale sau grele, care în ambele cazuri slăbesc perineul.loading...

Adauga un comentariu