Economic Local

Care sunt cele mai performate firme ieșene. 40 de societăți din județ, pe prima poziție în Topul Național al firmelor din România

Publicat: 15 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt cele mai performate firme ieșene. 40 de societăți din județ pe prima poziție în Topul Național al firmelor din România
La nivelul României, potrivit Camerei de Comerț și Industrie 383 de firme din Iași sunt prezente în Topul Național

Camera de Comerț și Industrie Iași a făcut publică lista firmelor din județ care s-au clasat în Topul Național al Firmelor. La această ediție, 40 de societăți din județ s-au clasat pe locul 1. Acestea au fost selectate pe baza unor criterii precise și structurate pe domenii diferite de activitate

La nivelul României, potrivit Camerei de Comerț și Industrie, 383 de firme din Iași sunt prezente în Topul Național. În acest context, s-au remarcat 40 de firme ce au reușit să se claseze pe locul 1.

Topul Național al Firmelor: 40 de societăți din județ se află pe locul 1

Paul Butnariu
Camera de Comerț și Industrie Iași a publicat lista firmelor din județ care s-au clasat în Topul Național al Firmelor

Societățile comerciale ce activează la nivelul județului au reușit să se remarce și în acest an, ocupând poziții de top în clasamentul anual al firmelor.

„Felicităm toate companiile care au performat în 2021 în condițiile în care, după ce fuseseră impactate de efectele crizei sanitare, au intrat într-o furtună a costurilor de producție, cu presiune enormă asupra competitivității. Apreciem în mod deosebit inteligența, creativitatea și efortul antreprenorilor și managerilor ieșeni care au propulsat aproape 400 de firme din județul Iași în Topul Național al Firmelor, un rezultat admirabil pe care îl aducem cunoștința comunității ieșene, așa cum se cuvine. Și ne bucurăm că, în această toamnă, nu mai avem restricții în privința evenimentelor și ne putem reuni în cadrul tradiționalei Gale a Mediului de Afaceri, respectiv la Festivitatea de premiere și Dineul Laureaților, pe 10 noiembrie”, a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

De asemenea, 99 de firme s-au clasat pe locurile 2-3, și 244 au fost clasate pe locurile 4-10.

În ceea ce privește domeniul de activitate, industria ocupă cea mai mare pondere (124 firme), fiind urmată de sfera serviciilor profesionale (118 firme), comerț (68), IT și cercetare – dezvoltare (24), construcții (16), iar în domeniul turismului și restaurantelor 12 firme.

Printre firmele ieșene clasate în Topul Național se numără: Antibiotice, BorgWarner, Conex Distribution, Aeroportul Iași, Cotnari, Fermador, Fiterman Pharma, Polirom Packaging, Salubris, Autoindustriala Bucium, Iulius, Kosarom, Misavan, Amazon, SCC Services etc.

Iulius
Printre firmele ieșene clasate în Topul Național se numără și Iulius

Ce criterii au avut de îndeplinit firmele pentru a se află în top

Aeroportul Iasi
Printre firmele ieșene clasate în Topul Național se numără și Aeroportul Iași

Clasamentul a fost realizat după o metodologie unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerț și Industrie din România. Acesta s-a stabilit pe baza pe baza datelor de bilanț pentru anul 2021 și urmărește 5 indicatori de performanță, printre care: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

De asemenea, topul s-a realizat și în funcție de dimensiunea firmelor înregistrate. Au existat locuri pentru categoriile microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

„Subliniez că ne raportăm acum la indicatorii economici înregistrați de companiile locale în anul 2021, consemnați oficial în bilanțurile înregistrate la ANAF. Așadar, prin prisma acestor indicatori, putem spune per ansamblu că antreprenorii și managerii ieșeni au găsit resursele necesare de a performa, în pofida crizelor cu care ne-am confruntat în 2020-2021. Camera de Comerț și Industrie îi felicită pe toți antreprenorii și managerii ieșeni care nu s-au dat bătuți și, în mod special, pe cei care s-au dovedit a fi cei mai buni dintre cei buni”, a spus Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Cele 40 de societăți din județ vor fi premiate în cadrul Galei Mediului de afaceri, care va avea loc pe 10 noiembrie 2022, la Pleiada Boutique Hotel, începând cu ora 18:00.

Adauga un comentariu