International

Care sunt măsurile anti-covid luate în Franţa şi în alte ţări din Europa

Publicat: 31 aug. 2020
Care sunt măsurile anti-covid luate în Franţa şi în alte ţări din Europa
Care sunt măsurile anti-covid luate în Franţa şi în alte ţări din Europa

Măsuri anti-covid au fost luate în Franţa dar şi în alte ţări din Europa. Conform unui raport publicat de bbc.com, s-a făcut o listă cu măsurile luate anti-covid din mai multe ţări din Eura

Franța: adunări mari interzise în unele regiuni

Blocarea Franței a fost impusă la 17 martie, însă restricțiile au început să se ușureze la 11 mai.

Cu toate acestea, în urma focarelor proaspete din iulie, guvernul a făcut ca măștile de față să fie obligatorii în spațiile publice închise.

Acesta a spus că va impune blocarea locală mai degrabă decât alta națională, dacă ar exista un al doilea val de infecții.

Măștile de față trebuie purtate în public în Paris și în împrejurimi de către orice parsoana mai mare de vârsta de 11 ani. Sute de alte municipalități din Franța au introdus, de asemenea, această regulă, inclusiv în Toulouse, Nişă, Lille și Lyon și în unele stațiuni de pe plajă.

De la 1 septembrie, măștile vor trebui purtate în majoritatea locurilor de muncă . Regulă se aplică în birouri și fabrici, oriunde oamenii împart același spațiul.

Spania: militarii au ieșit pe străzi

Pe 4 mai, Spania și-a propus planul de a începe relaxarea unuia dintre cele mai stricte blocaje din Europa.
Dar unele regiuni s-au confruntat cu o creștere a numărului de cazuri în iulie, iar premierul a scos pe străzi peste 2.000 de militari pentru a ajuta la limitarea răspândirii. .

Catalunya a introdus acum interdicția întrunirilor sociale de peste 10 persoane, cu excepția întâlnirilor de muncă sau a călătoriilor, în timp ce Murcia a introdus o limită de șase.

Madridul a cunoscut un vârf în cazuri, ceea ce duce la obținerea unor măști obligatorii pe față în public – indiferent dacă este posibilă distanțarea socială.

Premierul a declarat că noul an școlar trebuie să înceapă așa cum era planificat în septembrie, după ce unele autorități locale au spus că s-ar putea să nu înceapă imediat.

Germania: Testare obligatorie la aeroport

Germania a început să-și relaxeze măsurile restrictive din aprilie, permițând deschiderea magazinelor mici.
În luna mai, magazinele de toate dimensiunile și școlile au început să se redeschidă. Meciurile de fotbal din Bundesliga au fost reluate, dar niciun fan nu a fost lăsat în teren. Interzicerea adunărilor mări a fost acum extinsă până la sfârșitul anului, astfel încât noul sezon de fotbal va începe și el cu ușile închise.

O creștere a cazurilor legate de o fabrică de prelucrare a cărnii în apropierea orașului de vest din Gütersloh a declanșat noi blocaje locale .

Testarea pe aeroporturi este acum obligatorie pentru toți călătorii veniți din țări cu risc ridicat și a fost introdusă o amendă minimă de 50 de euro (44 de lire sterline) pentru persoanele care nu pot purta acoperiri de față în magazine sau în transportul public.

Italia: cluburile de noapte și locurile de dans închise

Blocarea strictă a Italiei a început pe 7 martie și a fost ridicată treptat două luni mai târziu.
Baruri, restaurante, coafori, muzee și situ-uri turistice au fost redeschise, cu o distanțare socială strictă și purtarea obligatorie de măști de față.
La 3 iunie, Italia și-a redeschis granițele și a pus capăt restricțiilor de călătorie regionale.
Dar odată cu creșterea infecțiilor din Italia, autoritățile au ordonat închiderea tuturor sălilor de dans și a cluburilor de noapte, inclusiv în aer liber, începând cu 17 august.
De asemenea, acum trebuie să purtați o mască de față de la 18:00 la 06:00, ora locală, în toate spațiile publice din Italia, unde distanța socială nu este posibilă.

Belgia: Cluburile rămân închise, restaurantele s-au deschis

În Belgia, magazinele, școlile, piețele, muzeele, grădinile zoologice, coaforii și saloanele de înfrumusețare au fost lăsate treptat să se deschidă de la începutul lunii mai.
Evenimentele sportive, serviciile religioase și fetele satului au fost permise începând cu 1 iulie, cu maximum 200 de participanți sau spectatori în interior și 400 în exterior.

Cu toate acestea, Belgia a înregistrat o creștere a noilor infecții.
În capitala Bruxelles, purtarea unei măști de față a devenit obligatorie în toate zonele publice pe 12 august, pe fondul creșterii numărului de cazuri. Verificările poliției sunt sporite pentru a se asigura că oamenii respectă noile reguli.
Orașul Anvers a introdus o reglementare prin care, în restaurante, pot să stea la aceeaşi masă, patru persoane, cu excepţia persoanelor care stau toate în aceeaşi casă.
Guvernul a decis să nu continue cu următoarea fază a redeschiderii, astfel încât cluburile de noapte rămân închise și nu sunt permise evenimente majore, cum ar fi festivalurile.

Olanda: Nu există o limită maximă de persoane intr-un magazin

La 1 iulie, Țările de Jos au ridicat limită pentru persoanele din magazine sau din afara magazinelor și ale altor localuri, cu condiția să se distanțeze de o distanță socială de 1,5 m.
Au fost aduse măsuri suplimentare pentru relaxa mai tare măsurile restrictive. De exemplu, bordelele – care urmau să se redeschidă în septembrie – au avut voie să înceapă activitatea la 1 iulie.

Cu toate acestea, rata infecției a început să crească și la 6 august au fost anunțate noi măsuri, inclusiv închiderea locală a cafenelelor, cinematografelor, muzeelor ​​și parcurilor de distracții timp de 14 zile în caz de focar. Autoritățile locale pot impune și alte restricții.

Amsterdamul și Rotterdam au ambele scheme pilot abandonate, în care măștile faciale ar fi obligatorii în spațiile publice în aer liber.

La 17 august, copiii au început să se întoarcă la școală în nordul țării. Au fost instituite măsuri de igienă suplimentare, dar distanțarea socială se va aplica numai adulților.

Portugalia: restricții mai stricte pe parcurs

Portugalia a avut mai puține cazuri și decese de coronavirus decât alte țări din sudul Europei.

Guvernul a redeschis diferite sectoare ale economiei la fiecare 15 zile – restaurante, cafenele, muzee și plaje deschise în mai și iunie.

Faza finală a redeschiderii a început la 1 iulie.

Hotelurile s-au redeschis în principal, dar cluburile de noapte rămân închise.

Guvernul a avertizat că vor fi adoptate măsuri mai stricte la mijlocul lunii septembrie, pe măsură ce elevii se întorc la școală și unii muncitori se întorc la birourile lor. Detaliile vor fi anunțate la începutul lunii septembrie.

Adauga un comentariu