Boli si tratamente

Care sunt simptomele neuropatiei diabetice

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt simptomele neuropatiei diabetice
Care sunt simptomele neuropatiei diabetice

Care sunt simptomele neuropatiei diabetice. Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului. „Este o boală răspândită la persoanele care suferă de diabet.

Este cauzată de efectele dăunătoare ale hiperglicemiei cronice care provoacă durere în vasele mici care alimentează nervii, care pot modifica conducerea impulsurilor nervoase. Neuropatia poate afecta unul (mononeuropatia) sau mai mulți nervi (polinevrita), de preferință cei destinați membrelor inferioare. De asemenea, afectează așa-numitele organe vegetative, cum ar fi sistemul digestiv sau genito-urinar. În cele din urmă, neuropatia diabetică are un rol preponderent în apariția unei alte complicații a diabetului, piciorul diabetic.

Care sunt simptomele neuropatiei diabetice

Neuropatia diabetică se manifestă diferit de la caz la caz, în funcție de ce sistem nervos este afectat, motor sau senzorial. Prin urmare, simptomele depind de regiunea afectată si sunt, prin urmare, extrem de variabile:

  • reducerea senzațiilor la nivelul părții terminale a acestor nervi, la începutul tălpii piciorului, de exemplu. Pot apărea și senzații de arsură. Aceste atacuri sunt responsabile pentru tulburările de mers;
  • uneori, afectarea nervului izolat, în mononeurită, poate afecta nervul crural cu durere și pierderea sensibilității la nivelul coapsei;
  • tulburări digestive cu senzație de reflux acid, balonare sau diaree;
  • tulburări de ajustare a sistemului cardiovascular cu hipotensiune arterială la ridicare;
  • disfuncție erectilă la bărbați;
  •  piciorul diabetic.
  • Prevenirea neuropatiei diabetice începe cu metodele de prevenire a diabetului. La persoanele diagnosticate cu diabet, prevenirea se bazează pe menținerea unui control glicemic bun pe termen lung și pe monitorizarea regulată pentru a găsi apariția complicațiilor.
Adauga un comentariu