National

Carmen Tănase: „Tot ce se întâmplă de un an și ceva se întâmplă pentru că se poate, pentru că noi permitem”

Publicat: 06 apr. 2021
Actrița Carmen Tănase
Actrița Carmen Tănase

Actrița Carmen Tănase, într-o intervenție în cadrul unei emisiuni, și-a manifestat revolta cu privire la protocolul de înmormântare aplicat în cazul persoanelor care au decedat din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Aceasta consideră că oamenii nu mai au niciun fel de instinct de apărare și se supun oricărei legi impuse. De asemenea, Carmen Tănase a punctat faptul că, majoritatea persoanelor au curaj să se exprime doar pe rețelele de socializare însă, când e vorba să își apere drepturile își pierd motivația și scopul.

„Tot ce se întâmplă de un an și ceva se întâmplă pentru că se poate, pentru că noi permitem, pentru că suntem supuși, pentru că zicem ‘măcar să îmi faceți aia’.

Acest cuvânt „măcar” o să ne mănânce pentru că înghițim absolut orice, sau dacă nu înghițim vorbim pe la colțuri scriem pe Facebook, suntem viteji mari pe Facebook și, când este să ne apărăm drepturile te trezești în stradă cu 1.000 de speriați, pe care oricum toată lumea, după aceea, îi face în toate felurile cum le vine la gură”, a spus Carmen Tănase.

Carmen Tănase a vorbit despre interacțiunea sa cu medicul Flavia Groșan

Dr. Flavia Groșan a fost subiectul unor controverse cu privire la modul în care a tratat mai multe persoane infectate cu noul coronavirus. Îndrăgita actriță Carmen Tănase a vorbit despre interacțiunea sa cu medicul.

Aceasta a afirmat că dr. Flavia Groșan a ajutat-o într-un moment dificil, de cumpănă. Tratamentul oferit și-a demonstrat eficacitatea în trei zile.

„Eu nu mă mir de absolut nimic pentru că, de un an de zile trăim între o distopie perfecte, după toate regulile unei distopii.

Eram convinsă că lucrurile nu se vor opri acolo. Adică nu avea cum în momentele astea pe care le trăim noi să se termine totul cu aplauze și cu lacrimi de bucurie în fața Colegilor Medicilor știam ce va urma. De altminteri în clipa în care articolul acela a apărut despre doamna doctor eu am simțit un ghem în stomac pentru că știam ce va urma.

Nu o cunosc personal pe doamna doctor dar doamna doctor m-a ajutat întru moment în care eram puțin derutată. A răspuns extraordinar apelului meu pe Facebook, pentru că nu aveam numărul de telefon. O urmăream, îmi plăcea modul de a gândi modul de a scrie, pozitivismul și atunci când am avut nevoie am spus dânsa este medicul la care voi apela.

În 10 minute mi-a dat numărul de telefon pe messenger, unde trăim cu toții această viață paralelă şi am vorbit cu dânsa la telefon.

Mi-a dat un tratament, după ce am explicat despre ce este vorba și în trei zile eram pe picioare.

Important este că am câștigat un prieten, un om deosebit un medic excepțional care pe lângă știință are empatie bunătate, este solară și este normală și văd că asta deranjează foarte tare. În clipa în care cineva vorbește despre un tratament ca o poveste cu personaje este luat în tărbacă. Eu cred că este un semn de sensibilitate.

Eu sunt artist și probabil că eu văd lucrurile astea altfel decât le văd niște oameni de știință reci care le știu pe toate. Pentru că sunt deja exasperată de tot ceea ce se întâmplă, nu mai am răbdare, fac parte dintre o categorie profesională care este în clipa aceasta este inexistentă, nu mai există pentru nimeni, nu mai interesează pe nimeni. Aș vrea să rog toți acest specialiști, comandanți, experți, militari, sociologi și așa mai departe care văd că se pricep la toate să ne mai lase în pace pe noi ăștia desculți, cu punga mână, știrbi, amărâți, vai de capul nostru, pentru că pandemia asta este diferită pentru cel care se poate aduce în Maldive şi diferite pentru cel care nu mai are ce să pună pe masă.

Să nu vorbim despre toți oamenii la fel, pentru că nu suntem la fel și trebuie să fim tratați diferit atât medical cât și moral nu după protocoale”, a spus Carmen Tănase.

Adauga un comentariu