Actualitate

Casă la periferia orașului sau apartament spațios aproape de centru? Silk District poate fi răspunsul pe care îl cauți

Publicat: 10 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Casă la periferia orașului sau apartament spațios aproape de centru Silk District poate fi răspunsul pe care îl cauți

Vrei să te muți dar nu știi dacă să alegi o casă la periferia orașului sau un apartament spațios aproape de centru?

În general, alegerea unei locuințe este o decizie care are impact pe termen lung, implică un cost ridicat și depinde de variabile precum bugetul maxim disponibil, sursa de finanțare, nevoi în ceea ce privește spațiul sau compartimentarea și preferințe legate de zonă, transport public și infrastructură, spații verzi, unități de învățământ și alte aspecte care pot ușura viața de zi cu zi. Prin urmare, această decizie nu poate fi luată în grabă sau în lipsă de informații. Urmărind câteva criterii importante vei putea face alegerea potrivită pentru tine și familia ta.

Infrastructura

Alegerea unei locuințe într-un proiect imobiliar de calitate, dezvoltat aproape de centrul orașului, vine cu avantaje importante pentru cei care au un stil de viață activ. În Iași, proiectul de regenerare urbană Silk District, dezvoltat de Prime Kapital pe terenul unei foste platforme industriale, va transforma zona într-un cartier modern, verde și sustenabil. Ansamblul a fost conceput după principiul „cartierului de 15 minute”, adică să ai totul aproape de tine și să te poți bucura de mai mult timp liber fără să renunți la stilul tău de viață efervescent.

Silk District, situat pe Calea Chișinăului, nr. 22, la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, vine cu un avantaj în plus: este un ansamblu mixt, care va include și 5 clădiri de birouri Clasa A, certificate BREEAM OUTSTANDING, ceea ce înseamnă că poți locui aproape de birou.

Pe de altă parte, lipsa infrastructurii sociale și de transport adecvate, cum ar fi spitale, școli, drumuri mai bune și conectivitatea la mijloacele de transport sunt unele dintre obstacolele cel mai des întâlnite în regiunile suburbane.

Calitatea construcției

Finisajele și aspectul estetic al viitoarei locuințe sunt importante, însă atunci când punem pe lista scurtă cele mai importante criterii, să nu uităm de calitatea construcției. Alegând o locuință realizată de un dezvoltator de renume, ai siguranța că au fost luate toate măsurile pentru a construi o casă pentru generații. La Silk District, fundarea clădirilor este de adâncime, pe piloți legați la nivelul pardoselii prin intermediul unei rețele de grinzi. Pereții exteriori sunt termoizolați cu vată minerală bazaltică cu o grosime de 15 cm, care oferă izolație termică și acustică excelentă. Materialul este rezistent la foc, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic. Pereții despărțitori dintre apartamente sunt din cărămidă, tencuiți pe ambele părți, incombustibili, rezistenți la intemperii, oferind o soluție optimă pentru asigurarea stabilității și longevității clădirii. Datorită densității materialului, pereții se comportă excepțional din punct de vedere fonic.

Spațiu

Deși la o primă vedere alegerea unei case la curte, la periferia orașului, poate fi varianta care oferă mai mult spațiu, unul dintre trendurile imobiliare observate de specialiști este migrarea clienților către apartamente mai spațioase. Astfel, Silk District este o opțiune excelentă și pentru familiile cu copii, pentru că se află în apropiere de școli și grădinițe și include zone de shopping, spații verzi extinse și locuri de joacă amenajate. Apartamentele cu 4 camere din Silk District sunt eficient compartimentate, iar spațiile de depozitare sunt suficient de încăpătoare pentru a le umple cu jucăriile copiilor sau cu obiecte și materiale destinate hobbyurilor voastre.

Alege dintre cele 3 variante de apartamente cu 4 camere:

  • La parter, cu grădină de până la 39 m².
  • La etaj, cu balcon de până la 15 m².
  • La etaj, cu terasă de până la 49 m².

Apartamentele cu 4 camere din Silk District au suprafețe utile cuprinse între 90 m² și 118 m², și sunt cele mai spațioase și luminoase din Iași, iar designul inteligent îți permite amenajarea ușoară și personalizată. Poți alege între apartamente pe un singur nivel sau apartamente tip duplex.

Mai mult, La Silk District am acordat o atenție deosebită spațiilor verzi și am creat prima pădure urbană din Iași!

Concluzii

După cum spuneam mai sus, în general, achiziția unei locuințe se face pe termen lung, în parte pentru că dorința de stabilitate se află în natura umană, în parte pentru că procesul de mutare este unul greoi, mâncător de timp și de alte resurse și sunt puțini oamenii care se simt confortabil să se mute dintr-o parte în alta la intervale scurte de timp.

Prin urmare, atunci când te hotărăști asupra unei locuințe, ia în calcul spațiul și felul în care acesta este compartimentat. Nu face rabat de la calitatea construcției: de la proiectare, la materiale și până la implementare și construcție propriu-zisă. Ia în calcul potențialul zonei, gândește această achiziție pe termen lung și privește-o ca pe o posibilă investiție.

Dacă vrei să afli mai multe despre modelele de apartamente Silk District, ia legătura cu noi: https://silkdistrict.ro/contact/  sau vizitează-ne la sediul nostru din Calea Chișinăului, nr. 22.

Adauga un comentariu