Info Turism

Cascada Tamina va fi reabilitata

Publicat: 12 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cascada Tamina va fi reabilitata
9
Conducerea Regiei Locale a Padurilor Sacele va aloca 350.000 de lei pentru construirea unor poduri suspendate care vor trece peste cascada. Banii provin din vanzarea biletelor la Canionul 7 Scari. Drumul este distrus aproape in totalitate si este accesibil, in momentul de fata, doar turistilor dotati cu echipament special pentru catarare, cu experienta in drumetii montane, potrivit bzb.ro.

Vezi si Cascada Tamina – Masivul Piatra Mare – GALERIE FOTO 

Cascada Tamina, aflata la o altitudine de 1.100 de metri in Masivul Piatra Mare, este alcatuita de fapt dintr-o insiruire de cinci cascade, cea mai mare avand 10 metri. Tamina s-a format prin adancirea unei linii vechi de drenaj si prin prabusirea unei pesteri.
Cum ajungem la Cascada Tamina
Ca sa ajungeti aici, drumul e aproximativ acelasi ca pana la Canionul 7 Scari. Accesul se face din DN1 la Timisul de Sus. Odata ajunsi la bariera, trebuie sa urmati traseul marcat cu albastru. Drumul dureaza aproximativ o ora.

In cazul in care vreti sa intrebati localnicii, ar trebui sa stiti ca zona a fost denumita si Ursarie, deoarece aici pot fi vazuti multi ursi. 

Adauga un comentariu