Prima pagină » Sanatate » Castraveți bulgărești borcan 800. Cea mai ușoară rețetă pentru un deliciu nemaipomenit

Castraveți bulgărești borcan 800. Cea mai ușoară rețetă pentru un deliciu nemaipomenit

18 mai 2022, 19:54,
BZI.ro, în Sanatate

O poliță de castraveți bulgărești în borcan de 800 g în pivniță este încredere în viitor pentru omul nostru. Și oricât de sofisticată ar fi gazda, nu a reușit încă să vină cu o gustare mai reușită decât castraveții murați. Cei mai crocanți dintre ei sunt castraveții bulgari după rețeta mondială.

De fapt, nu este nimic dificil în pregătirea unei marinate pentru astfel de castraveți. La urma urmei, castraveții bulgari sunt unul dintre cele mai bune aperitive pentru carnea pe foc sau pentru cârnați de casă. Ar trebui să verifici singur. Pentru a pregăti murăturile nu ai nevoie de prea multe ingrediente. De tot ce ai nevoie sunt 400 g de castraveți, ceapă roșie 1 bucată, de 2 dinți de usturoi 2 și de o grămadă de mărar. Pentru un borcan de 800 de g vei avea nevoie de aproximativ o lingură de sare și două de zahăr la care să adaugi oțet de vin în cantitate de o lingură. Iar pentru o aromă inedită este bine să folosești coriandru și foaie de dafin.

mai multe borcane de castravezi murati bulgaresti pe o masa

De fapt, nu este nimic dificil în pregătirea unei marinate pentru astfel de castraveți

Castraveți bulgărești borcan 800. Cum să obții cea mai delicioasă murătură

Rețeta de castraveți murați bulgărești a umplut internetul. Trebuie să știi că rețeta este foarte simplă și rapidă, castraveții sunt dulci și gustoși. Astfel, orice gospodină va reuși să pregătească acest deliciu culinar. Cred că acești castraveți sunt buni serviți alături de mâncăruri din carne. Însă, în salate, gospodinele nu îi recomandă. Dacă folosești acest tip de murături în salate există riscul să se formeze bubițe pe limbă.

mai multe borcane de castravezi murati bulgaresti pe o masa

Trebuie să știi că rețeta este foarte simplă și rapidă, castraveții sunt dulci și gustoși

Castraveții murați în stil bulgar sunt crocanți, dulci, cu o notă picantă pe care ceapa și coriandrul o dau castraveților. Conservarea acestor castraveți este puțin diferită de alte rețete. Compoziția nu folosește frunze de hrean, cireșe și coacăze. Însă, este bine să știi că acești castraveți nu sunt recomandați pentru persoanele care suferă de coxartroz.

Este bine să știi că doar castraveții mici sunt cei mai buni pentru această conservare. Iar pentru ca murătura ta să fie extrem de crocantă, gospodinele toarnă apă rece peste castraveți, într-un bol și îi lasă 3-4 ore. Apoi, pentru aceștia se clătesc cu apă curgătoare de la robinet.

Cum pregătești saramura pentru cei mai crocanți castraveți

Este foarte important să speli bine borcanele de 2 litri. Pe fundul fiecăruia pune o umbrelă de mărar, pe care le poți usca din vara, sau verdețurile în sine. De asemenea, poți adăuga în borcan jumătate de ceapă verde și usturoi curățat. După care umple borcanele până deasupra cu castraveți. Este bine să le lipiți ușor pentru a se potrivi. Ulterior să lași puțin spațiu la gât pentru marinată.

mai multe borcane de castravezi murati bulgaresti pe o masa

Rețeta de castraveți murați bulgărești a umplut internetul

Ulterior, toarnă saramura fierbinte peste castraveți. Iar pentru a pregăti saramura ai nevoie pentru un borcan de 800 de ml de 300 ml apă, la care adaugi 130 gr. zahăr și 60 gr. sare. Adu la fierbere și toarnă saramură fierbinte peste castraveți. Saramura ar trebui să fie dulce. Dacă sunt mai mulți castraveți, atunci ar trebui să existe și mai multă saramură, apoi ajustează gustul saramurii după bunul plac.

Chiar a doua zi după gătire, castraveții bulgărești în borcan de 800 de ml vor fi gata de mâncare. Însă dacă vrei să te bucuri de acest deliciu la iarnă, atunci rulează borcanele sterilizate cu o cheie de conservare, după care le întorci și le învelești într-o pătură caldă până se răcesc complet. Astfel, delicioșii noștri castraveți murați bulgari sunt gata. Cu toate acestea, gospodinele spun din propria experiență că acești castraveți sunt mai crocanți și mai gustoși după o săptămână sau două.

mai multe borcane de castravezi murati bulgaresti pe o masa

La urma urmei, castraveții bulgari sunt unul dintre cele mai bune aperitive pentru carnea pe foc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *