Cancan ultimă oră

Cât au plătit vedetele din România pentru a fi repatriate din Israel

Publicat: 11 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât au plătit vedetele din România pentru a fi repatriate din Israel
Terorile din Israel și planurile date peste cap

Ana Baniciu, Edy Kovacs și Raluka au trăit clipe de groază în ultimele zile, fiind martorii unei ploi de rachete în timp ce se aflau în Tel Aviv.

Cu toate acestea, cei trei artiști au reușit să se întoarcă în România în siguranță, datorită eforturilor companiilor aeriene și a sprijinului autorităților.

Terorile din Israel și planurile date peste cap

Ana Baniciu și Raluka s-au aventurat într-o mică vacanță în Israel, cu scopul de a participa la concertul lui Bruno Mars. Cu toate acestea, planurile lor au fost date complet peste cap de situația tensionată din Israel. În dimineața în care ploaia de rachete a fost lansată asupra orașului Tel Aviv, cele două artiste au fost trezite din somn de sirenele de alarmă.

Inițial, Ana Baniciu și Raluka nu au înțeles imediat ce se întâmplă, dar în scurt timp au realizat că se află în mijlocul unui conflict armat. Ambele artiste au încercat să scape cât mai repede din zona de conflict și să se întoarcă în România. Din fericire, compania aeriană TAROM a suplimentat cursele pe ruta Tel Aviv – București, permitându-le să se întoarcă acasă.

Potrivit Anei Baniciu, prețul unui bilet de avion pentru repatriere a fost de 350 de euro, valabil pentru toți românii aflați în Israel și doritori de a se întoarce în țară. TAROM a reușit să repatrieze sute de români până în prezent, iar cei care încă se află în Israel nu ar trebui să își piardă speranța.

Emoții și pericole traversate

După ce a ajuns în siguranță în România, Ana Baniciu a vorbit despre emoțiile intense pe care le-a trăit în timpul șederii sale în țara măcinată de război. Artista a mărturisit că a fost extrem de panicată, dar cel mai periculos moment a fost drumul de la hotel la aeroport.

„E nedrept ce se întâmplă. Acum ne-am dat și noi seama, cu ocazia asta, cam cât de mici suntem noi și neputincioși. Pe noi prima sirenă ne-a prins dormind, la 6:30 și ne-am dat seama că ceva se întâmplă pentru că era fix pe strada noastră. La ei pornesc sirenele pe zone, adică zona care ar putea fi afectată sau unde ar putea cădea o rachetă, acolo pornește, nu pornesc sirenele în tot orașul deodată. Și atunci ne-am dat seama că e acolo și se întâmplă ceva. Și până ne-am dezmeticit și ne-am îmbrăcat rapid să coborâm, prima explozie am auzit-o din apartament. Rachetele erau pe cer, noi le-am văzut pe la 12:00, la un moment dat am văzut efectiv rachetele care se plimbau pe cer. Adică avioanele zboară tot pe cer și atunci e un pic riscant, clar nu știam. Plus că foarte riscant era și drumul către aeroport, din punctul nostru de vedere, adică acolo a fost cam cel mai palpitant moment și greu moment că ți-e frică, nu știu, oricum e o teroare acolo”, a declarat Ana Baniciu într-o emisiune de televiziune.

În concluzie, Ana Baniciu, Edy Kovacs și Raluka au trecut prin momente de groază în Israel, dar datorită eforturilor companiilor aeriene și sprijinului autorităților române, aceștia s-au întors în siguranță în România. Experiențele lor dramatice ne reamintesc de fragilitatea vieții și a nesiguranței în timpurile tulburi. Este important să apreciem siguranța și stabilitatea pe care o avem în țara noastră și să fim solidari cu cei care trec prin astfel de situații dificile în întreaga lume.

Adauga un comentariu