Actualitate

Cât costă o plimbare cu vaporașul la mare de Ziua Marinei? Turiștii au la dispoziție mai multe variante

Publicat: 14 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât costă o plimbare cu vaporașul la mare de Ziua Marinei Turiștii au la dispoziție mai multe variante
Ziua Marinei Române va fi sărbătorită pe 15 august în Portul Constanţa printr-o ceremonie care se va desfăşura între orele 10.00-11.00

În această perioadă, majoritatea turiștilor aleg să își petreacă vacanța pe litoralul românesc, iar în acest weekend, la malul Mării Negre se vor organiza o serie de evenimente, cu ocazia Zilei Marinei. Cei mai îndrăzneți dintre turiști pot opta și pentru o excursie cu vaporașul. Cât trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o asemenea activitate?

În aceste weekend este sărbătoare la malul Mării Negre. Ziua Marinei o să fie marcată de o serie de activități, iar turiștii au ce vedea. Cei care își doresc să părăsească malul și să se aventureze pe mare pot opta pentru o excursie cu vaporașul.

Există doua croaziere cu vaporașul pe Marea Neagra: o ruta care colinda țărmul Marii Negre și alta care marchează și o vizită la navele de lupta ale Marinei Romane. Plecările si sosirile se fac din Portul Turistic Mangalia. În general, o plimbare durează jumătate de ora și costa 10 lei pentru adulți si 5 lei pentru copii de până la 10 ani.

Însă pentru cei mai pretențioși există și veliere de lux care îți permit să pescuiești în larg sau să faci snorkeling. Pentru astfel de activități turiștii trebuie să scoată din buzunar o suma mai mare, în funcție de dimensiunea ambarcațiunii și traseele alese.

Ziua Marinei Române 2021

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită pe 15 august în Portul Constanţa printr-o ceremonie care se va desfăşura între orele 10.00-11.00. Navele aflate pe mare, în dispozitivul din faţa clădirii Comandamentului Flote, vor executa o defilare navală pe itinerariul Constanţa – Midia şi retur, iar mai multe elicoptere șu avioane vor survola dispozitivul de nave şi portul militar Constanţa, în jurul orei 11.00.

Potrivit unui comunicat al Statul Major al Forţelor Navale, ziua se va încheia cu retragerea cu torţe, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu, precum şi cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Constanţa.

Din cauza pandemiei la activitățile organizate la Marea Neagră există anumite reguli, iar accesul nu este permis oricui. Persoanele (cu vârsta minimă de 12 ani) care doresc să participe la activităţile organizate în porturile militare Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente:

– rezultatul negativ al unui test PCR/antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte;

– dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică;

– un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 şi 180 de zile anterior datei de 14 august.

 

Adauga un comentariu