Vacanța de vară a început și mulți turiști au luat cu asalt litoralul românesc. Așa cum era de așteptat mulți preferă să dea cât mai puțin pe mâncare și de aceea au fost interesați să știe cât costă o porție de hamsii, la „împinge tava”, în Eforie Nord.
Cât costă o porție de hamsii, la „împinge tava”, în Eforie Nord
De când a început sezonul estival, turiștii au comentat intens prețurile afișate la diverse preparate în localurile de la malul mării. În anumite localuri de pe litoral, sunt practicate prețuri „piperate” pentru diverse preparate, dar și pentru anumite servicii. Altfel, unii dintre turiști s-au arătat uimiți de tarifele percepute pentru o noapte de cazare.
Printre preparatele preferate de turiști, pe litoralul românesc, se numără hamsiile. Savurate cu mujdei sau mămăligă, hamsiile sărate încântă papilele gustative, fiind un preparat rapid și gustos. Turiștii pot găsi porția de hamsii la prețuri diferite, în funcție de local.
Pentru o porție de hamsii la „împinge tava”, de 200 de grame, alături de mămăliguță, tot o porție de 200 de grame, turiștii plătesc 28 de lei.
O porție de 100 de grame de biban de mare costă 13 lei. Pentru o porție de 100 de grame de calamar pane, prețul este de 16 lei. O porție de 100 de grame de legume pregătite la tigaie costă 7 lei. O porție de ciulama de pui cu mămăliguță costă 25 de lei.
Turiștii care doresc să comande o porție de cașcaval pane vor plăti 12 lei. O sută de grame de pui la cuptor costă 9 lei. Turiștii care vor comanda ciorbă de pui vor plăti 21 de lei. Același preț este cerut și pentru o porție de ciorbă de porc.
Cât costă un singur mic pe faleza din Eforie Nord
Printre cele mai comentate descoperiri ale verii este prețul incredibil al unui mic într-unul dintre restaurantele amplasate chiar pe faleză: doar 6 lei bucata.
Comparativ cu celelalte stațiuni de pe litoralul românesc, unde un mic poate ajunge și la 10–12 lei, iar uneori chiar mai mult dacă este servit cu garnitură, suma cerută în Eforie pare de-a dreptul neverosimilă. Turiștii care s-au oprit să comande meniuri rapide, au fost surprinși să vadă afișul clar.
„Mic – 6 lei”, fără a fi menționat că ar fi parte dintr-o ofertă sau promoție limitată.
Ce atrage și mai mult atenția este faptul că prețul este mai mic decât în București, unde în majoritatea piețelor, teraselor sau grătarelor stradale un mic costă între 7 și 9 lei. În acest context, mulți turiști s-au întrebat dacă nu cumva este o greșeală de tipar sau o promoție de moment.
Doar că prețul este real și stabilit ca parte a unei politici mai prietenoase față de turiști. Potrivit angajaților de la punctul de servire de pe faleză, „prețul este același de la începutul sezonului și nu s-a modificat pentru că vrem ca oamenii să se întoarcă”.
Altfel, turiștii au fost interesați să știe cât costă o porție de hamsii, la „împinge tava”, în Eforie Nord.