Prima pagină » Cancan » Cât costă ținutele pe care Carmen Iohannis le-a purtat în Germania, la decorarea președintelui României

Cât costă ținutele pe care Carmen Iohannis le-a purtat în Germania, la decorarea președintelui României

20 oct. 2020, 13:28,
BZI.ro, în Cancan

Zilele trecute, președintele României  a primit la Magdeburg, în Germania, premiul pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, iar Carmen Iohannis a fost alături, ca de obicei, de soțul ei, purtând doua tinute care au atras atentia tuturor.  Evident, multa lume s-a intrebat cat costa tinutele pe care Carmen Iohannis le-a purtat in Germania.

Cât costă ținutele pe care Carmen Iohannis le-a purtat în Germania

Carmen Iohannis a fost alături de soțul ei în Germania, la Magdeburg, acolo unde președintele României a participat la decernarea Premiului ”Otto cel Mare”. Și a purtat două ținute demne de complimentat.

In data de 14 octombrie, Klaus Iohannis a primit distincţia pentru “onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, în cadrul festivităţii de la Magdeburg, acolo unde lângă el s-a aflat și soția lui, Carmen Iohannis. Avea să poarte un compleu alb (rochie şi pardesiu) realizat din brocart italian, la care a asortat pantofi escarpin şi o geantă roz. Pentru seara, a îmbrăcat o rochie albastră, tot din brocart, cu încrustaţii de mătase. Cele două ţinute sunt creaţia designerului vestimentar Andreea Tincu, potrivit impact.ro

Cât au costat aceste creații pe care cei prezenți la festivitatea le-au apreciat?

„Preţul acestor creaţii este de 1.250 de lei pentru fiecare rochie, dar şi 1.000 de lei pentru pardesiul cu o croială unică. Ambele piese vestimentare purtate şi de Carmen Iohannis pot fi achiziţionate de către oricine, fiind disponibile şi pe site-ul oficial”, a precizat Andreea Tincu.

Klaus Iohannis a primit Premiul „Otto cel Mare”

Klaus Iohannis avea să țină un discurs după ce a primit premiul. A mulţumit Germaniei pentru onoarea care i s-a adus, dar şi pentru faptul că a organizat acest eveniment în ciuda pandemiei de coronavirus.

„Sunt deosebit de onorat să primesc Premiul „Otto cel Mare”, care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice. Cu atât mai mult mă onorează acest Premiu, cu cât ne aflăm într-un oraş încărcat de istorie, într-o catedrală martoră a trecutului tumultos al Europei, Domul din Magdeburg. Stimate domnule Primar general, stimaţi membri ai Consiliului de Administraţie al Fundaţiei Culturale „Otto cel Mare”, vă mulţumesc pentru acest Premiu!

Stimate domnule Ministru Federal, Heiko Maas, vă mulţumesc pentru cuvintele deosebit de calde adresate în discursul dumneavoastră de Laudatio. Aceste cuvinte mă onorează şi constituie o recunoaştere a ataşamentului României faţă de procesul unificării şi al construcţiei europene. Aş dori să mulţumesc şi organizatorilor, care au făcut posibilă desfăşurarea acestei ceremonii speciale, în condiţiile dificile impuse de pandemia de Covid-19. Doamnelor şi domnilor, Accept acest premiu european în numele compatrioţilor mei români. Susţinerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile şi principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acţionez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace şi democraţie. Acest premiu este şi un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetăţenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuşi să depăşim multiplele provocări ale lumii de astăzi. Această distincţie oferă prilejul rememorării contribuţiei Împăratului Otto şi dinastiei Ottoniene la istoria medievală europeană Totodată, ea reprezintă o ocazie de a reflecta la provocările cu care ne confruntăm astăzi şi la viitorul Uniunii Europene. Această festivitate are loc în contextul deţinerii de către Germania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii. Aşa cum spune motto-ul Preşedinţiei germane, „Împreună pentru redresarea Europei”, unitatea este soluţia la provocările cu care ne confruntăm. Am încredere că eforturile Preşedinţiei germane se vor materializa în avansarea proiectului european, prin soluţii care să aducă beneficii tuturor statelor membre. Totodată, vă asigur că aveţi tot sprijinul României.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *