Stiri si curiozitati

Cât dau la nuntă? Cât se pune în plic în 2024

Publicat: 09 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cât dau la nuntă Cât se pune în plic în 2024
În ultimii ani s-au modificat foarte mult sumele care se pun în plicuri la nunți

În ultimii ani s-au modificat foarte mult sumele care se pun în plicuri la nunți iar mai nou a apărut moda de a se sfătui mai multe familii cât dau la nuntă. Astfel, nu se vor putea isca discuții și se păstrează și un cost avantajos pentru toate părțile.

Cât dau la nuntă anul acesta?

Pentru a afla suma pe care să o dăruiești, pornește în primul rând de la prețul meniurilor. În medie, un meniu de nuntă cu băuturi incluse este 400 lei în anul 2024 deci pentru a fi siguri porniți cu o sumă de 500 lei/pers.

În medie, o echipă foto-video ia 1500 euro iar o formație cu solist în jur de 4500 euro. Dacă la o nuntă obișnuită găsim 150 de invitați asta ar însemna 40 euro/persoană. Să presupunem că mai adăugați încă 20 de euro/persoană pentru aranjamente, taxe, diverse cumpărături ale mirilor dar și organizare.

Adăugați un extra între 300-600 lei la această sumă în funcție de nunta sub formă de cadou. La o nuntă normală, fără fițe, de 150 persoane, suma de dar / persoană este de 1000 lei. Un cuplu poate plăti între 1500 și 2000 lei dacă nu sunt chiar foarte apropiați.

În București sau Constanța, de exemplu, suma poate ajunge la 1500 lei per persoană, în timp ce în Buzău sau Brăila, o sumă rezonabilă ar putea fi de 800 lei per persoană.

Cei mai mulți miri au adăugat în ultimul timp pe invitațiile de nuntă și numerele lor de telefon pentru ca persoanele invitate să își confirme locul la eveniment și mirii să nu rămână cu banii dați. De asemenea, în mediul rural se acceptă și să mergeți cu plicul acasă la miri dacă aveți obligație și nu vă puteți prezenta la nuntă.

Cel mai potrivit cadou de nuntă

În ultimul timp în România darul de nuntă se dă în bani, însă dacă sunteți foarte apropiat de miri, ar fi potrivit și să le faceți un dar pe care să îl folosească în casă.

Spre exemplu, un cadou potrivit pentru nuntă este un set de lenjerie de pat, prosoape de baie de calitate, vase sau ustensile de bucătărie. Un alt cadou inedit pentru prietenii tăi care urmează să se căsătorească este o cină la un restaurant de lux, bilete la teatru sau la un concert, sau chiar o sesiune de masaj într-un SPA de lux.

Pe lângă acestea, dacă aveți prieteni apropiați care urmează să se căsătorească, mereu vor fi primite bine cadourile personalizate precum rame foto gravate, seturi de pahare personalizate sau tablouri cu inițialele lor sau cu data nunții.

Comentarii
  • La o nuntă se dă un plic gol! Cât de gol?
    Gol ca tabloul ” Originea lumii” de G. Courbet🙃

    https://www.musee-orsay.fr/fr/oeuvres/lorigine-du-monde-69330

    La o nuntă doar te distrezi, faci sex cu nașa sau mama miresei, scuturi pălăria și
    pleci…🥰

    Cum?
    Profită când pleacă mai multe familii și dă plicul gol sau pune in plic niște bucăți de hârtie rupte dintr-un ziar on-line !🤭

Adauga un comentariu