Sanatate

Cât de bun este un piept de pui și ce calorii are

Publicat: 01 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât de bun este un piept de pui și ce calorii are
Cât de bun este un piept de pui și ce calorii are

Pieptul de pui este considerat una dintre cele mai macre bucăți de carne disponibile, și cu calorii puține. Alături de pește, carnea de pe pieptul de pui este săracă în calorii și, cu gătirea corespunzătoare, devine suculentă și delicioasă. Datorită naturii sale slabe, poți să-l asortezi cu ingrediente mai bogate în grăsimi, precum chorizo, un sos cremos sau brânzeturi precum parmezan sau mozzarella pentru a adăuga o notă suplimentară de savoare.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat câte calorii are o pâine și de ce este bine să mâncăm acest aliment în cantități moderate. Pieptul de pui se evidențiază prin conținutul său ridicat de proteine, ceea ce îl diferențiază de carnea de porc sau de miel, care au conținut proteic mai scăzut.

Pieptul de pui are puține calorii

Indiferent de preferințele tale, carnea de pui reprezintă o alegere indispensabilă, oferind beneficii nutritive semnificative pentru organism. Pe lângă gustul său delicios, carnea de pui este o sursă bogată de nutrienți esențiali. Pieptul de pui se distinge în mod deosebit prin conținutul său ridicat de proteine, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru a-ți satisface necesitățile nutriționale. Acesta nu doar furnizează un aport semnificativ de proteine, ci este și o sursă bună de lipide sănătoase, minerale esențiale și vitamine.

Pentru o imagine mai detaliată a valorilor nutriționale, iată câteva informații pentru fiecare 100 de grame de piept de pui:

Calorii: 164 kcal
Lipide saturate: 1 g
Lipide polinesaturate: 0,8 g
Lipide mononesaturate: 1,2 g
Colesterol: 85 mg
Sodiu: 74 mg
Potasiu: 256 mg
Proteine: 30 g
Vitamina A: 21 UI
Calciu: 15 mg
Vitamina D: 5 UI
Vitamina B-12: 0,3 µg
Fier: 1 mg
Vitamina B6: 0,6 mg
Magneziu: 29 mg

De exemplu, carnea de porc oferă 16,80 g de proteine la 100 g de produs, în timp ce cea de miel furnizează 16,56 g la aceeași cantitate. În ceea ce privește alte tipuri de păsări, pieptul de curcan se apropie valoric de pieptul de pui, iar cel de rață conține mai puțin de 22 g de proteine la 100 g de produs. Toate aceste opțiuni de carne sunt delicioase și echilibrul în alimentație este cheia unei vieți sănătoase. Așadar, poți să pregătești o salată alături de oricare dintre aceste tipuri de carne, încredere în alegerea ta!

Adauga un comentariu