Sanatate

Cât de eficientă este spirulina cu cătină? Iată ce boli tratează și cum se administrează

Publicat: 10 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât de eficientă este spirulina cu cătină Iată ce boli tratează și cum se administrează
Spirulina este un superaliment, datorită proprităților pe care le are.

Spirulina cu cătină prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, dacă este administrată corect. Iată ce boli tratează.

Spirulina este un superaliment, datorită proprităților pe care le are. În compoziția acesteia se află până la 70% proteine, aminoacizi, minerale – calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, mangan, crom, sodiu, potasiu, seleniu și vitamine – A, D, E, B1, B2, B3, B6, B7, B8 și K. Nici cătina nu se află mai prejos. Fructele de cătină sunt o sursă extraordinară de vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de 10 ori decât citricele. Mai exact, 100 de grame de suc din fructe de cătină au între 400 și 800 de miligrame de vitamina C. Pe lângă această vitamină, fructele de cătină prezintă vitamina A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B9, colină, inositol), vitaminele E, K, P şi F, celuloză, carotenoide (beta caroten – în concentraţie mai mare decât se regăseşte în morcovi, xanthophila), microelemente precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime.

Cele două elemente combinate sunt un remediu excelent pentru numeroase afecțiuni.

Cât de eficientă este spirulina cu cătină?

Spirulina este recomandată tuturor persoanelor care au un sistem imunitar slăbit. Se pare că aceasta întărește bariera de protecție a organismului în fața bolilor și infecțiilor. De asemenea, spirulina, în combinație cu fructele de cătină, contribuie la scăderea colesterolului și a trigliceridelor. Cu timpul, atât colesterolul, cât și trigliceridele duc la apariția bolilor cardiovasculare, atât de întâlnite în zilele noastre. Consumată în fiecare zi, această mixtură din spirulină și fructe de cătină susțin sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.

Grație elementelor pe care le conțin atât spirulina, cât și cătina, organismul este încărcat cu energia de care are nevoie, pentru a face față vremurilor pline de stres și anxietate. Acest amestec are un efect mai puternic decât cafeaua ori alte energizante, care sunt bogate în zahăr și nu conferă nimic bun organismului.

Spirulina de sine stătătoare previne anemia. Consumată alături de fructe de cătină, remediul devine un aliat de nădejde împotriva slăbiciunii corporale. De asemenea, stimulează digestia, prin sprijinirea florei intestinale. În plus, contribuie la eliminarea toxinelor din organism și luptă împotriva constipației.

Suplimentele pe bază de spirulină și cătină ajută și la întărirea oaselor. Acest remediu este un aliat extraordinar pentru sănătatea oaselor, grație conținutului de vitamina K2, calciu, magneziu, cupru și zinc. Mai mult decât atât, spirulina previne osteoporoza și întărește dinții.

Ce boli vindecă preparatele din cătină?

Preparatele pe bază de cătină au diverse indicaţii terapeutice şi sunt recomandate pentru tratarea numeroaselor afecţiuni, precum ulcerele hepatice, endocrine, digestive, gastroduodenale sau gastrice. Tot la nivel intern, cătina este recomandată persoanelor care se confruntă cu avitaminoză, o lipsă de vitamine din organism care slăbește sistemul imunitar.

În ceea ce privește sănătatea pielii, cătina vindecă cu succes eczemele, urticaria, infecțiile, erupțiile cutanate și bolile de piele. Surmenajul, letargia, stresul, depresia și anxietatea pot fi tratate cu preparate din cătină, la fel ca și bolile oculare sau ateroscleroza (îngustarea arterelor prin care este transportat sângele).

Folosită mai ales pentru a trata răcelile şi virusurile respiratorii, cătina conţine o mulţime de vitamine şi minerale care întăresc sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva virusurilor. În combinație cu spirulina, cătina devine un aliat de nădejde împotriva numeroaselor afecțiuni.

Adauga un comentariu