Actualitate

Cat de utila este folia alimentara transparenta in bucatarie. La unele intrebuintari nu m-as fi gandit

Publicat: 04 mart. 2020

Cât de utilă este folia alimentară. De ajutor în bucătărie și în baie, folia este folositoare la multe treburi casnice și la păstrarea alimentelor. Este una dintre cele mai interesante invenţii recente, care te poate ajuta să păstrezi mai mult timp alimentele proaspete.

Cât de utilă este folia alimentară

Nu consumăm întotdeauna integral fructele ori legumele. Se întâmplă uneori să tăiem câte o jumătate dintr-un ardei pentru un sandviş sau jumătate de măr pentru o gustare rapidă. Ceea ce rămâne poate fi împachetat în folie alimentara transparenta şi pus la frigider. Astfel, va rezista cu două zile mai mult, decât în cazul în care nu ar fi învelită în folie.

Fructele și legumele pot fi păstrate în folie, indiferent dacă sunt acide sau alcaline. Lămâia, care rareori este consumată integral, rezistă mai bine la frigider în folie, după ce a fost tăiată. Astfel, lămâia se va păstra suculentă până la o săptămână şi nu va mucegăi.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri pe care ar fi bine să le ții minte!

Folia alimentară menține proaspete platourile cu aperitive

Când aştepţi musafiri şi ai multe lucruri de făcut, pregăteşte aperitivile de cu seară. Dacă împachetezi platourile în folie transparentă, se vor păstra excelent până a doua zi. Aperitivele vor fi la fel de proaspete ca şi cum le-ai fi tăiat pe loc. Sub folie, mezelurile nu se oxidează, iar legumele rămân la fel de suculente.

Cât de utilă este folia alimentară. Păstrează razătoarea ca nouă

Legumele colorate și acide pe care le dai pe razătoare atacă în timp luciul metalului. Sucul lor va lăsa urme şi corodează, mai ales dacă o foloseşti foarte des. În special morcovul lasă urme care nu se vor curăța prea uşor. Astfel, înainte să foloseşti razătoarea, învelește-o într-o bucată de folie alimentară. Aceasta este flexibilă şi nu se vor rupe bucăţi din ea care să ajungă în morcovul ras. După utilizare, îndepărtează folia şi razătoarea rămâne curată.

Utilă pentru caserolele care nu se închid etanş

Dacă vrei să iei la serviciu sau la picnic o caserolă cu sos, împacheteaz-o în folie alimentară. Astfel, poți fi sigur că nu va curge conţinutul. La fel și dacă nu se închide etanş capacul, folosește folie alimentară. Cu acest truc, vei salva geanta de pete care se curăţă greu.loading...

Adauga un comentariu