Culinar

Cât griș se pune la 500 ml de lapte. Rețeta bunicii pentru un adevărat deliciu

Publicat: 25 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât griș se pune la 500 ml de lapte. Rețeta bunicii pentru un adevărat deliciu
Grișul cu lapte este gustos, sănătos și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Multe gospodine vor să afle cât griș se pune la 500 ml de lapte. Acest preparat savuros le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Grișul cu lapte este gustos și poate fi servit la orice masă, mai ales dimineața, la micul dejun. Iată rețeta bunicii pentru un adevărat deliciu.

Cât griș se pune la 500 ml de lapte

Dacă vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem face câteva porții de griș cu lapte. Grișul cu lapte este adorat de cei mari și mici și se face cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Grișul cu lapte este savuros și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pentru iubitorii de delicii tradiționale putem face și o ciocolată de casă cu lapte praf. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Ciocolata de casă poate fi făcută în două culori, iar dacă o preparăm cu lapte praf și adăugăm câteva arome inedite, succesul culinar va fi garantat. Ciocolata de casă poate fi făcută și cu foi de napolitană pentru a oferi acestui desert un plus de savoare și un aspect deosebit. Acest desert poate fi făcut în două culori și decorat cu fulgi de cocos.

La fel de bine îi putem cuceri pe cei dragi cu un salam de biscuiți, cocant și aromat. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație. Salamul de biscuiți cu margarină le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Acest desert crocant și gustos este ideal de pregătit la orice masă. Salamul de biscuiți poate fi făcut cu ciocolată, fulgi de cocos, cu biscuiți simpli, iar când vine vorba de ornat putem folosi fulgi de cocos, migdale și alune.

Grișul cu lapte este un preparat sănătos, sățios și gustos. Se poate servi la orice masă și la orice ocazie, fiind adorat atât de cei mari, cât și de cei mici.

Rețeta cu care vei obține un preparat de casă delicios și sănătos

Pentru două porții de griș cu lapte vom avea nevoie de 500 ml de lapte, 30 g de unt, 50 g de zahăr, 50 g de griș, sare, esență de vanilie și scorțișoară.

Mai întâi vom pune laptele la fiert într-o cratiță, iar când începe să clocotească se adaugă esența de vanilie, zahărul, sarea și untul. Se amestecă totul foarte bine până când ingredientele se omogenizează. Se adaugă grișul și se amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloașe.

Se lasă cratița pe foc până compoziția începe să se îngroașe. În cazul în care compoziția de griș cu lapte este prea groasă, putem adăuga lapte apoi să mai lăsăm la fiert. Cu siguranță grișul cu lapte va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Grișul cu lapte poate fi servit ca atare sau se poate servi cu dulceață și aromat cu diferite siropuri și pudră de scorțișoară.

Grișul cu lapte este gustos, sănătos și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu.

Adauga un comentariu