Culinar

Rețetă de ciocolată de casă. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert ca în vremea copilăriei

Publicat: 14 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de ciocolată de casă. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert ca în vremea copilăriei
Ciocolata de casă este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert irezistibil, ideală este gustoasa rețetă de ciocolată de casă. Aceasta este ușor de făcut și poate fi pregătită la ceas aniversar alături de alte prăjituri gustoase, aromate și rafinate. Ciocolata de casă este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta clasică, succesul culinar este garantat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert ca în vremea copilăriei.

Rețetă de ciocolată de casă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. De la tradiționalele prăjituri de casă precum prăjitura fagure până la cele mai rafinate deserturi, toate sunt pe placul multora dintre noi. La ceas anivesar, putem pregăti pentru cei dragi și câteva brioșe cu fulgi de ciocolată, dar la fel de bine puten să facem o ciocolată de casă delicioasă.

Pentru ciocolata de casă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat și gustos. Acest deliciu poate fi făcut la ocazii speciale, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat ca în vremea copilăriei.

Ciocolata de casă poate fi făcută în două culori, iar dacă o preparăm cu lapte praf și adăugăm câteva arome inedite, succesul culinar va fi garantat. Ciocolata de casă poate fi făcută și cu foi de napolitană pentru a oferi acestui desert un plus de savoare și un aspect deosebit. Acest desert poate fi făcut în două culori și decorat cu fulgi de cocos.

Cum să pregătești un desert aromat și rafinat la tine în bucătărie

Dacă vrem să facem pentru cei dragi o ciocolată de casă vom avea nevoie de 500 g de lapte praf, 400 g de zahăr, 150 ml de apă, 40 g de cacao, 125 g de unt și 5 ml de esență de rom sau de vanilie.

Într-un bol se amestecă laptele praf împreună cu 40 g de cacao. După aceea se pregătește siropul de zahăr. Într-o cratiță se pune zahărul împreună cu apa și se dă la foc mic. Se amestecă continuu să nu se lipească zahărul. Când zahărul se topește se adaugă untul apoi se amestecă din nou până când toate ingredientele se omogenizează, iar la final se toarnă esența de vanilie sau de rom.

Când siropul de zahăr este gata, se ia cratița de pe foc și se toarnă compoziția de lapte praf cu cacao. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se încorporează apoi se toarnă compoziția obținută într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu folie alimentară. Se lasă totul la răcit câteva ore, apoi se taie ciocolata de casă în formele dorite. Cu siguranță vom obține la final un desert gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Ciocolata de casă este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Ciocolata de casă este savuroasă și ideală de pregătit la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate.

Adauga un comentariu