Prima pagină » Informații utile » Cât timp se fierb ciupercile pleurotus, de fapt? Iată cum să iasă moi și delicioase!

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus, de fapt? Iată cum să iasă moi și delicioase!

26 mart. 2025, 10:11,
Redacția BZI în Informații utile

Deși pot fi preparate rapid, e important să știi în cât timp se fierb ciupercile pleurotus, astfel încât să rămână fragile și să nu-și piardă gustul. Aceste tipuri de ciuperci sunt adesea apreciate atât pentru proprietățile lor nutritive, cât și pentru gustul lor delicat.

Ciupercile pleurotus, cunoscute și sub numele de ciuperci de stridie, sunt o alegere populară în bucătăriile din întreaga lume datorită gustului lor delicios și texturii unice. Aceste ciuperci sunt cunoscute nu doar pentru savoarea lor, ci și pentru beneficiile lor pentru sănătate. Pleurotus sunt bogate în proteine, fibre și vitamine, fiind o sursă excelentă de nutrienți esențiali pentru organismul uman.

Cât timp se fierb ciupercile pleurotus, de fapt

Timpul de fierbere al ciupercilor depinde în general de soiul acestora. Atunci când vorbim despre ciupercile pleurotus, se recomandă ca acestea să fie lăsate la fiert timp de 5-7 minute.

Primul pas în procesul de preparare al ciupercilor constă în punerea apei la fiert cu o linguriță de sare. Ulterior, când apa clocotește, adaugă ciupercile și lasă-le la fiert timp de 5-7 minute. Este important să nu le lași prea mult timp, deoarece vor începe să se înmoaie și își vor pierde din textură și gust.

Totodată, dacă fierbi și codițele, atunci trebuie să crești timpul de fierbere al acestora la 15-20 de minute, deoarece codițele ciupercilor pleurotus se fierb foarte greu. Este important să introduci aceste ciuperci în alimentația ta datorită numeroaselor beneficii pe care acestea le au asupra organismului.

Aceste ciuperci conțin mai mult acid folic, vitamina B1, vitamina B3, dar mai puțină vitamina B12 decât alte specii de ciuperci. Totodată, datorită conținutului mare de fibre, care ajută tranzitul intestinal, ciupercile pleurotus sunt recomandate în cadrul curelor de slăbire.

Ele oferă organismului nostru senzația de sațietate, timp în care poate digera corect alimentele deja consumate. Un alt plus pe care acestea îl au în cadrul curelor de slăbire este cantitatea scăzută de calorii și indicele glicemic scăzut. Mai mult decât atât, datorită conținutului ridicat de vitaminele C și E, ciupercile pleurotus previn stresul oxidativ, încetinind procesul de îmbătrânire.

Cum se consumă aceste ciuperci

Ciuperile pleurotus se consumă doar gătite. Acestea pot fi introduse în cadrul micului dejun, în omletă sau chiar deasupra unei felii cu cremă de brânză. De asemenea, se prepară foarte ușor și la tigaie, grătar sau în cuptor.

Datorită pălăriei lor voluminoase, ciupercile pleurotus pot fi preparate și pane. De asemenea, sunt foarte gustoase în ciorbă sau salată. Pentru o rețetă cu ciuperci pleurotus ai nevoie de 500 de grame de ciuperci; 3 morcovi; o ceapă; 3-4 căței de usturoi; sare; piper; un borcan de castraveți murați; un borcan gogoșari murați; 2 lingurițe de amidon, 2 lingurițe de muștar; ½ linguriță curry; 2-3 linguri ulei de măsline.

Procesul de preparare al supei este unul foarte simplu. Prima dată trebuie să pui într-o oală mare oțetul de la cele două borcane de murături. Ulterior, adaugă un litru de apă. Între timp, pregătește legumele.

Morcovii trebuie tăiați în fâșii subțiri, la fel și ciupercile. Pune-le la fier în apa cu oțet timp de 15 minute. Apoi, adaugă și castraveți și gogoșari murați și lasă-le la fiert timp de 10 minute.

Separat, trebuie să prepari sosul cu ajutorul amestecului dintre muștar, amidon, ulei de măsline și curry. Amestecă totul bine până când obții o compoziție omogenă, iar apoi adaugă peste sosul făcut, treptat, câte un polonic din ciorbă fierbinte.

După ce ai amestecat aproximativ jumătate din cantitatea de lichid cu sosul făcut, poți turna amestecul peste restul de supă fierbinte. Mai lasă supa la fiert timp de 2 minute, iar apoi presară verdeață proaspătă. Pentru a face astfel de rețete trebuie să știi cât timp se fierb ciupercile pleurotus.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în lumea afacerilor. A murit unul dintre milionarii României. A fost unul dintre cele mai mari branduri românești
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nativii care trec printr-o perioadă de vis. Totul le merge din plin
SportpeSurse
Dezvăluire importantă făcută În Prima zi de Paște despre Muntele Athos
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Vestea ȘOCANTĂ din ziua de Paște. A murit un actor CELEBRU din Las Fierbinți: S-a stins acum o oră!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 aprilie 2025
19 aprilie 2025