Actualitate

Cât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric pentru a avea aroma perfectă

Publicat: 06 aug. 2022
Cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat

Cafeaua la ibric nu se va demoda niciodată, în ciuda tuturor espressoarelor care sunt pe piaţă. Pentru a obţine o delicioasă cafea clasică trebuie să respectaţi câteva reguli.

Este greu de imaginat o dimineaţă fără cafea. Populara băutură care ne trezeşte şi ne energizează la prima oră are câteva secrete de preparare pe care e bine să le ştim.

Metoda de fierbere la ibric a cafelei este des folosită în Turcia, Grecia, Arabia, dar și la noi în țară. Tot ce trebuie făcut pentru prepararea cafelei la ibric, este să adăugați cafea măcinată fin, peste apa fierbinte din ibric, abia după ce aceasta a ajuns în punctul de fierbere și ați luat-o de pe foc.

Reţineţi că apa din ibric, se fierbe timp de aproximativ 3-4 minute, ca mai apoi să fie luată de pe foc, pentru a se adăuga cafeaua și dacă doriți, zahărul.

Atenţie, cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat.

Cum se prepară corect cafeaua la ibric

Aşadar, tot ce trebuie să faceți este să puneți apă în ibric și să o lăsați pe foc, până când va atinge punctul de fierbere, apoi veți lua ibricul de pe foc și îl veți lăsa deoparte, timp de 2 minute.

După acest interval de timp, adăugați cafea și amestecați. Apoi conținutul îl veți lăsa la infuzat timp de 2 minute, iar după ce ați strecurat-o, o puteți savura cu plăcere.

Iubitorii de cafea cu lapte sunt atenţionaţi să nu folosească lapte rece, direct de la frigider, ci la o temperatură apropiată cu cea a camerei, mai spun specialiștii.
Adauga un comentariu