Ciocolată este unul dintre cele mai iubite deserturi din lume. Nu trebuie să stai în bucătărie, nu trebuie să-l coci. E nevoie doar să-l cumperi de la magazin şi să-l savurezi. Când însă ţii dietă şi vrei să slăbeşti, e foarte greu să renunţi la el. Oare chiar trebuie? Ca să răspundem la această întrebare, hai să vedem mai întâi câte calorii are ciocolata.
Bineînţeles, acest produs are şi multe avantaje pentru sănătate. Dacă vorbim despre ciocolată cu peste 70% conţinut de cacao, atunci e un aliment care poate preveni o serie de boli.
În ciocolată găsim: cupru magneziu, seleniu şi zinc.
„Flavonoidele (printre care catechina şi epicatechina), antioxidanţii din cacao, favorizează o mai bună circulaţie a sângelui“, se arată în cartea „200 de alimente care ne vor binele“, scrisă de Jean-Marie Delecroix.
De ce e aşa de bună cacaua pentru organismul nostru? Pentru că ea conţine, printre altele: fier, potasiu, fosfor, mangan şi vitaminele B2 şi B3. Mai mult, ea contribuie la „desfundarea” arterelor şi are şi proprietăţi diuretice.
Ei bine, se spune că 30 g de ciocolată neagră acoperă 10% din necesarul zilnic de fier. De ce tocmai ciocolată neagră? Pentru că are o eficienţă antioxidantă mai mare decate ceaiul verde şi ceaiul negru.
Iată câte calorii are ciocolata cu 85% cacao (100 gr de ciocolată):
Ciocolată amăruie 55%:
Când vine vorba de 100 gr de ciocolată albă:
100 gr ciocolată cu lapte:
100 gr ciocolată cu alune:
100 gr ciocolată cu căpşuni: