Sanatate

Câte calorii are o portocală. Ce beneficii aduce consumul acestor fructe

Publicat: 24 mart. 2021
portocale pe masă
Portocalele ajută la creşterea imunităţii, întărind sistemul imunitar

În perioada de iarnă, multă lume este tentată să mănânce portocale. Marea problemă a persoanelor care țin la siluetă este câte calorii are o portocală?

Portocalele sunt fructe foarte bune și sănătoase, având un conținut bogat în vitamine (A, B, C, E, K), în minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc), în electroliți (sodiu și potasiu), fibre și carbohidrați.

Portocalele sunt anticancerigene, previnind apariţia leucemiei. Portocalele ajută la creşterea imunităţii, întărind sistemul imunitar. Cantitatea foarte mare de vitamina C conținută permite unei persoane care consumă portocale oferă organismului 115% din necesarul zilnic pentru această vitamină.

Conţinând vitamina A, portocala ajută în prevenirea apriţiei acneei. Consumul de portocale ajută și la eliminarea de riduri, acesta protejând pielea şi menţinând-o catifelată.

Câte calorii are o portocală: Indicată pentru diete

Portocalele pot fi consumate ca atare, în salate de fructe sau în anumite rețete cu carne de rață.

Fiind foarte sățioase, datorită aportului de fibre, și fiind sărace în calorii, portocalele sunt recomandate în dietele de slăbire. Pentru persoanele care vor să țină diete trebuie să știe câte calorii are o portocală, pentru a o putea integra în dietă.

O portocală cântărește, în mod normal, aproximativ 200 de grame.

Iată câte calorii are o portocală în funcție de dimensiunile ei:

  • câte calorii are o portocală mică: la un diametru de aproximativ 6 cm, și o greutate de 96 de grame, conține 45 de calorii
  • câte calorii are o portocală medie: are un diametru de aproximativ 6,7 cm, cântărește 131 de grame și are 62 de calorii
  • câte calorii are o portocală mare: ka un diametru de aproximativ 7,8 cm, cântărește în jur de 184 de grame și are 86 de calorii

O felie de portocală are în jur de 17 grame și conține 8 calorii.

100 de grame de portocale conțin 0,94 grame de proteine, 0,12 grame de lipide, 11,75 grame de carbohidrați, 9,35 grame de zaharuri, 40 de miligrame de calciu, 0,1 mg de fier, 10 mg de magneziu, 14 mg de fosfor, 181 mg de potasiu, 0,07 mg de zinc, 53,2 mg de vitamina C, 0,06 mg de vitamina B-6, 0,18 mg de vitamina E și 11 µg (micrograme) de vitamina A.

Nutriționiștii recomandă dietele cu portocale deoarece pe lângă faptul că ne ajută să slăbim, hidratează organismul, iar datorită faptului că sunt foarte bogate în vitamine ajută și la întărirea sistemul imunitar.

Câte calorii are o mandarină

Mandarinele sunt mai dulci decât portocalele și au 53 de calorii la 100 de grame. Mandarinele, la fel ca și portocalele au foarte multe beneficii. Datorită conținutului de vitamina C, acestea combat răceala și gripa. De asemenea, mandarineel sunt folsoite pentru a combate constipația datorită concentrației ridicate de fibre. În plus, îmbunătășesc vederea, ameliorează simptomele astmului și bronșitei și combat radicalii liberi.

Mandarinele previn cancerele, diabetul, bolile de inimă și cele hepatice. Acestea scad riscul apariției aterosclerozei, reglează tensiunea arterială și ajută la frumusețea pielii și a părului.

Câte calorii are o clementină

Clementinele sunt fructe hibrid obținute prin încrucișarea mandarinelor cu portocalele amare. 100 de grame de clementine conțin doar 38 de calorii. Aceste calorii sunt negative, organismul consumând multă energie pentru a le metaboliza.

Aceste fructe întăresc sistemul imunitar, asigură o bună detoxifiere a organismului, combat radicalii liberi, ajutî la refacerea colagenului din piele, fiind folosite pentru combaterea ridurilor și a vergeturilor.

Adauga un comentariu