Stiri si curiozitati

Câte calorii are somonul? Cât de sănătos este și care sunt beneficiile reale ale acestui tip de pește?

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte calorii are somonul Cât de sănătos este și care sunt beneficiile reale ale acestui tip de pește
Câte calorii are somonul? Depinde de sortiment, dar în general este o mâncare considerată foarte săracă în calorii, însă are un aport excelent de proteine, făcându-l una dintre cele mai bune opțiuni de pește pentru sănătatea ta

Somonul este de mult timp recomandat de cei mai buni nutriționiști ca un aliment de bază în orice dietă. Află în rândurile următoare câte calorii are și ce proprietăți benefice are pentru corpul tău.

Somonul, unul dintre cele mai populare tipuri de pește consumate la nivel mondial, este recunoscut pentru gustul său delicios și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Dar câte calorii conține și cât de sănătos este cu adevărat? Aflați în rândurile următoare adevărul despre somon și beneficiile pe care le oferă cu adevărat.

Câte calorii are somonul?

În medie, o porție de somon este un fileu de somon crescut în captivitate. Acesta are în jur de 170 de grame și aproximativ 280 de calorii. Desigur, acesta poate varia în funcție de modul în care este preparat peștele, dar și dacă este sălbatic sau crescut la o fermă. De exemplu, somonul sălbatic are adesea mai puține calorii decât cel de crescătorie, datorită diferențelor în dietă și stilul de viață al peștilor. Cei crescuți la fermă au o dietă bogată în special în carbohidrați și grăsimi, și nu în proteină animală obținută prin vânătoare, așa cum este cazul somonului sălbatic.

Pe lângă caloriile puține pe care le are, gândiți-vă că un produs fast-food are în jur de 500-600 de calorii pe 100 de grame, somonul are și o multitudine de nutrienți și minerale extrem de benefice pentru corpul uman. Este, de asemenea, o sursă excelentă de proteină de înaltă calitate, oferind toți acei aminoacizi esențiali pentru menținerea și repararea corpului nostru.

În plus, somonul file la cuptor oferă o doză generoasă de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina B12, necesară pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos și formarea globulelor roșii.

Beneficiile reale ale somonului

Consumul regulat de somon poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre, cu diferite beneficii asociate diferitelor părți ale corpului.

Inițial, somonul a fost un partener de încredere în promovarea sănătății inimii. Omega-3 din somon au un rol în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Acești acizi grași pot reduce tensiunea arterială, pot reduce inflamația și pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge, toate acestea fiind benefice pentru inimă. Aceste afecțiuni includ hipertensiunea arterială și ateroscleroza.

În afară de inimă, somonul este și foarte benefic creierului. Conținutul ridicat de omega-3 al acestui pește poate ajuta la menținerea sănătății creierului și la reducerea probabilității de declin cognitiv asociat cu îmbătrânirea. De asemenea, poate reduce riscul afecțiunilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și demența, precum și riscul de obezitate.

Dar nu în ultimul rând, somonul reprezintă sursa principală de vitamina D, esențială atât pentru sănătatea oaselor, cât și pentru sistemul imunitar. Consumul regulat de somon este recomandat de mai mulți medici și specialiști în nutriție. Ajută la menținerea densității osoase și previne osteoporoza, oferind astfel un suport solid pentru sistemul nostru osos și imunitar.

Câte calorii are somonul? Depinde de sortiment, dar în general este o mâncare considerată foarte săracă în calorii, însă are un aport excelent de proteine, făcându-l una dintre cele mai bune opțiuni de pește pentru sănătatea ta.

Adauga un comentariu