Secretele istoriei

Câte greșeli gramaticale făcea Nicolae Ceaușescu într-o propoziție? Cum scria pe vremea adolescenței

Publicat: 15 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte greșeli gramaticale făcea Nicolae Ceaușescu într-o propoziție Cum scria pe vremea adolescenței
Câte greșeli gramaticale făcea Nicolae Ceaușescu

Câte greșeli gramaticale făcea Nicolae Ceaușescu într-o propoziție, pe vremea adolescenței? Conducătorul României din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989, Ceaușescu a rămas fară dar și poate în amintirea românilor. Condițiile inumane și regulile stricte la care erau supuși atunci cetățenii României l-au făcut pe acesta să ajungă unul dintre cei mai detestați conducători ai lumii. Dictatorul a fost și secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989

Câte greșeli gramaticale făcea Nicolae Ceaușescu într-o propoziție?

Chiar dacă Nicolae Ceaușescu a făcut doar patru clase la școala din Scornicești, satul natal al dictatorului, acesta avea un scris destul de îngrijit. Într-un document redactat de acesta în anul 1936 se poate observa că desi scrisul acestuia era destul de îngrijit, gramatica era dezastruoasa.

Nicolae Ceaușescu nu a petrecut mult timp în scoală din Scornicesti. Cursurile erau predate simultan într-o singura sala pentru elevii mai multor clase. Tânărul Ceaușescu nu a avut o posibilitate materiala buna neavand cărți și de cele mai mult ori mergea la ore desculț. Despre dictatorul României s-a mai spus și că era analfabet.

La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, Ceaușescu a plecat la București, unde s-a angajat că ucenic de cizmar. Alexandru Săndulescu, membru activ al PCR, și-a inițiat ucenicul în misiuni conspirative.

Cu toate că Nicolae Ceaușescu făcea multe greșeli gramaticale acesta avea un scris destul de îngrijit. La doar 18 ani, în anul 1936, adolescentul a dat o declarație de mana. Ceaușescu era acuzat de găsirea unor broșuri bolșevice și alte manifeste ce instigau la revolta în casa patronului său, Vladimir Tarnowski.

În noiembrie 1933 a devenit membru al Uniunii Tineretului Comunist din România, formațiune politică aflată în ilegalitate la acea vreme.

A fost arestat prima oară în 1933 pentru agitație comunistă în timpul unei greve. În 1934 a fost atras în Comitetul raional din Negru unde a lucrat până în august când a fost desemnat să muncească în mișcarea antifascistă.

A făcut parte din Comitetul Național antifascist și în Comitetul Central al tineretului antifascist. Au urmat încă trei arestări, dar a fost pus imediat în libertate. În urma acestor arestări, a fost etichetat de autoritățile vremii drept „agitator comunist periculos”, precum și „distribuitor activ de material de propagandă comunistă și antifascistă”.

Cum scria pe vremea adolescentei

Declaraţia din ianuarie 1936 a lui Nicolae Ceauşescu este singurul document scris cu mâna lui până pe data de 23 august 1944. În celelalte cazuri, doar a semnat. Sunt destul de multe cuvinte scrie anapoda, așa cum este verbul „a eși” în loc de „a ieși”, „mam” în loc de „m-am” sau „”neam” în loc de „ne-am”. Există propoziții și cu patru greșeli gramaticale. Totuși, în ciuda acestui aspect, tânărul Ceaușescu avea un scris destul lizibil și fără prea multe mâzgălituri.

De ce era sărbătorit Nicolae Ceaușescu pe 26 ianuarie

Un lucru bine cunoscut de țoață lumea este acela că în timpul dictaturii sale ziua să de naştere era sărbătorita pe 26 ianuarie. În Registrul stării civile prezentat în perioada postdecembristă apare data de 23 ianuarie 1918.

Data de 26 ianuarie 1918 apare și într-un referat întocmit în perioada interbelică.

Familia să era una de ţărani cu 10 copii. Tatăl său, Andruță, avea 3 hectare de pământ, câteva oi și își mai susținea familia din croitorie.

Adauga un comentariu