Local

Câte locuri libere pentru bolnavii de COVID-19 sunt la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi! Managerul prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat încă două decese cauzate de coronavirus

Publicat: 19 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte locuri libere pentru bolnavii de COVID-19 sunt la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi Managerul prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat încă două decese cauzate de coronavirus
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat câte locuri libere pentru bolnavii de COVID-19 mai sunt la unitatea spitalicească. Într-o declaraţie data publicării, managerul spitalului a vorbit şi despre faptul că tot mai multe persoane au început să conştientizeze gravitatea bolii şi că, din păcate, în cursul nopţii de sâmbătă, 18 iulie 2020, la Terapia Intensivă din cadrul spitalului de Boli Infecţioase au murit două persoane.

Câte locuri libere pentru bolnavii de COVID-19 sunt la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi!

Într-o înregistrare data publicaţii, managerul prof. dr. Carmen Dorobăț a vorbit despre situaţia în care se afla Spitalul de Boli Infecţioase dar şi despre locurile libere din unitatea spitalicească. Pe această idee, managerul a explicat faptul că, în aceste momente, mai sunt 60 de locuri libere la secţia de confirmaţi de COVID-19, iar la Terapie Intensivă mai sunt trei locuri pentru că, din păcate, în cursul nopţii trecute doi pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au murit.

” Îmi cer scuze pentru declaraţia târzie. Eu cu colegii mei am făcut o interpretare a legii publicate ieri în Monitorul Oficial (nr. legea Carantinarii publicată sâmbătă, 18 iulie 2020, în Monitorul Oficial). La zona de confirmaţi cu COVID-19 mai avem libere 60 de paturi destinate pacienţilor. Ieri vă spuneam că la Terapie Intensivă mai avem disponibil un singur pat, totuşi, astăzi avem 3 locuri libere pentru că din nefericire s-au pierdut în cursul nopţii trecute, doi pacienţi. Vreau să vă spun că avem o dificultate cu locurile destinate persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19. Sunt foarte mulţi pacienţi, cu simptome sau fără simptome. Observ o schimbare de atitudine în rândul pacienţilor pentru că sunt foarte mulţi pacienţi care nu doresc să plece acasă şi doresc să rămână în spital pentru a fi evaluaţi. Acest lucru se datorează şi implicaţii massmediei.” a menţionat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Trendul de infectare cu COVID-19 este unul ascendent

Conform managerul unităţii spitaliceşti, trendul de infectare cu COVID-19 este în creştere, în ultima perioasa fiind descoperite tot mai multe persoane infectate.

”Ne aflăm pe un tren ascendent, observăm cum tot mai mulţi pacienţi sunt descoperiţi cu COVID-19. Acest lucru se datorează şi testărilor mai multe. Ne-am gândit la o organigramă pentru a acoperi toate specialistatile. Avem o bună comunicare cu Direcţia de Sănătate publică şi o acoperim şi partea de terapie intensivă. A lucra cu aparatura de tip PCR, sau cu echipamente de ultima generaţie, aşa cum avem la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, ne trebuie oameni cu expertiză.”

Patologia COVID-19 trebuie luată în serios de către populaţie

Prof. dr. Carmen Dorobăț subliniază patologia extrem de complexă a virusului şi că trebuia ca populaţia să ia în serios acest lucru. În altă ordine de idei, managerul unităţii explică faptul că virusul există, medicii îl tratează şi că autorităţile se implica pentru că medicii, cei care stau la patul pacientului, au nevoie de orice tip de ajutor.

” Patologia este una extrem de complexă şi se pare că a fost înţeleasă de populaţie. Nu trebuie luată în derizoriu, sau negată pentru că ea există. Noi, medicii, o tratăm, autorităţile se implică. Medicii care lucrează la patul pacientului au nevoie de orice tip de ajutor. Mulţumim autorităţilor locare care s-au implicat pe cât posibili. Nu în ultimul rând vreau să mulţumesc celor de la Unifarm şi de la ministerul Sănătăţii pentru aparatura achiziţionată. Dacă la început făceam 50 de teste pe zi, astăzi putem face 150-300 de testări pe zi. În legătură cu testele la cerere, nu avem foarte multe. Sunt în jur de 10-30 de persoane pe zi care ne contactează să le testam” a conchis prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Adauga un comentariu