Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț anunţa achiziţionarea unor tratamente eficiente în lupta cu COVID-19

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Carmen Dorobăț anunţa achiziţionarea unor tratamente eficiente în lupta cu COVID-19
Prof. dr. Carmen Dorobăț anunţa achiziţionarea unor tratamente eficiente în lupta cu COVID-19

Prof. dr. Carmen Dorobăț anunţa achiziţionarea unor tratamente eficiente în lupta cu COVID-19, managerul unităţii medicale mulţumind în special omului de afaceri Gigi Becali. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a explicat că unitatea pe care o conduce va prime, în scurt timp mai multe medicamente folosite în Rusia şi China în pandemie.

Prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat achizita unor tratamente eficiente în lupta cu COVID-19

În urma unei declaraţii de presă, managerul unităţii medicale a afirmat că Spitalul de Boli Infecţioase a vă ajunge, în scurt timp, un tratament folosit în Rusia şi China în pandemie. Umifenovir este un antiviral care a este folosit în asociere cu Kaletra. Carmen Dorobăț mulţumeşte în special omului de afaceri Gigi Becali care a donat sumele de bani care sunt necesare pentru achiziţionarea medicamentaţiei.

” În Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi vom avea Umifenovir (Arbidol), medicament folosit în Rusia şi China în pandemie. Este un antiviral care s-a folosit în asociere cu Kaletra. Acest lucru a fost folosit prin înţelegerea şi susţinerea financiară a omului de afaceri Gigi Becali căruia vreau să îi multumest public pentru că a făcut efortul de a avea acest medicament şi la Iaşi. De asemenea, vreau să subliniez şi implicarea Centrului Medical Imunomedical şi a doamnei director Daniela Hamad care a pus suflet şi timp în acest sens. Domnia sa coordonează un centru medical în aflat în inima Bucureştiului, un centru medical nou şi foarte bine dotat şi adaptat condiţiilor de lucru cu COVID-19. Am vizitat acest centru şi am fost impresionată de cum arată şi de dotari” menţionează prof. dr. Carmen Dorobăț, managerului Spitalului de Boli Infecţioase.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi are un antiviral folosit în Japonia

La această dată, la Spitalul de Boli Infecţioase exista un medicament antiviral, Favipiravir disponibil din Japonia. Tratamentul ajunge pentru 12 pacienţi. Carmen Dorobăț le mulţumeşte pe această cale celor din Ministerul Sănătăţii dar şi celor de la Agenția Naţională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România(ANMDMR) care a făcut posibilă prezenţa acestei medicaţii şi dând dovadă de înţelegere a importanţei acestui moment:

” Avem, în aceste momente, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, disponibil un antiviral Favipiravir antiviral din Japonia. Avem acest tratament suficient pentru medicamentaţia a 12 pacienţi. Vreau să mulţumim, de această dată, celor din Ministerul Sănătăţii care au înţeles necesitatea prezenţei la Iaşi a oricărui tip de medicamentaţie posibile în ţară. Nu în ultimul rând nu vreau să omit să le mulţumesc celor de la Agenția Naţională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru că a făcut posibilă prezenţa acestei medicaţii dând dovadă de înţelegerea importanţei acestui moment. Am ţinut să fac acest anunţ pentru că, iată câte persoane s-au implicat pentru că în ţara să existe aproape tot ce există în materie de tratament la nivel mondial.” a conchis prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, despre situația actuală în Spitalul de Boli Infecțioase Iași

”Deocamdata suntem într-o poziţie bună, în spital mai avem 65 de locuri libere, totuşi la Terapie Intensivă mai sunt două paturi disponibile. Fiind vorba despre un virus care se transmite prin calea aerului, deci foarte uşor, nu putem să îi punem o graniţă, nici fizică şi nici prin lege. Trebuie să fim pregătiţi. Acesta a fost semnalul meu de pozitivitate şi mulţumire pentru că avem o paletă mai largă de medicaţie, iar pe de ealta parte să arătăm că nu am lăsat garda jos şi că ne preocupăm să avem un bun management.” a conchis Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iaşi.

În altă ordine de idei, managerul prof. dr. Carmen Dorobăț revine cu precizarea că este adepta ca fiecare pacient să fie tratat în funcţie de starea lui, concret fiind vorba despre un tratament individualizat

Trebuie să gândim individualizat terapie, la fiecare pacient. Îmi menţin poziţia de a gândi fiecare tratament în funcţie de pacient pentru că fiecare pacient are sau nu are comorbilitati, are sau nu are un alt tratament, are sau nu are un teren alergic astfel încât să putem avea cât mai multe premise pentru un prognostic favorabil a pacienţilor pe care îi îngrijim.”

Adauga un comentariu