Actualitate

Câţi ucraineni au intrat în România până în prezent. Peste 200 de persoane au cerut azil

Publicat: 28 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câţi ucraineni au intrat în România până în prezent. Peste 200 de persoane au cerut azil
Peste 70.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în doar 4 zile

Astăzi, 28 februrarie 2022, Guvernul Ciucă a prezentat cifrele de ultimă oră. Din data de 24 februarie 2022 şi până în momentul de faţă, 70.000 de ucraineni au intrat în România. Din aceştia, doar 225 au cerut azil.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului a făcut declaraţia de ultimă oră. Pe lângă România, ucrainenii au fugit în Polonia, Ungaria, Moldova și alte țări, anunță ONU.

Peste 70.000 de ucraineni au intrat în România. Câţi au cerut azil

În urma izbucnirii unui război în Ucraina, zeci de mii de persoane au fugit din ţara pentru a supravieţui. Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a anunţat începerea operaţiunii militare din cauza faptului că Ucraina voia să adereze la NATO sau UE.

Astfel, peste 70.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în doar 4 zile, a transmis luni, 28 februarie 2022, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit declaraţiei acestuia, în ultimele 24 de ore au intrat pe teritoriul ţării noastre nu mai puţin de 16.248 de persoane din Ucraina, din care 10.566 sunt cetățeni ucraineni, iar din Republica Moldova au intrat în România 21.000 de persoane, din care 10.758 sunt ucraineni.

Ieri, doar 225 de cetățeni ucraineni au făcut solicitări de azil în România, numărul total al celor care au cerut protecția autorităților române ajungând în acest moment la 373.

În total, în perioada 24 februarie – 28 februarie, ora 6.00, prin toate punctele de trecere a frontierei au intrat în țară 70.803 cetățeni ucraineni și au ieșit 37.490 de cetățeni ucraineni.

„Sunt așadar în acest moment în România peste 33.000 de cetățeni ucraineni”, a spus Dan Cărbunaru.

Site-uri rusești, închise după ce au răspândit știri false

Purtătorul de cuvânt al Executivului Ciucă a anunţat astăzi că mai multe site-uri ruseşti din România vor fi închise din cauza faptului că propagă ştiri false şi dezinformare.

De asemenea, Google a anunţat că va dezactiva datele de trafic live (Google Maps) din Ucraina, dar şi datele care prezintă zonele aglomerate.

Site-urile din România care urmează să fie închise sunt Russia Today, Sputnik, citestesitu.com, rtnews.ro şi cloudx.ro.

„Lista site-uri fake news şi fraude cu activitate în contextul crizei Ucraina – Rusia pentru care au fost demarate procedurile de blocare

https://bitinitiators.com/blog.html – INDISPONIBIL LA ACEST MOMENT

• https://profitsmall.com/?domain=https://bitinitiators.com/blog – INDISPONIBIL LA ACEST MOMENT

• https://yourincome.site/LP/lp_RO_RO_connera_XfZdkl_Av0VP/?domain=newsmoney.work&uclick=q5fnx99z&uclickhash=q5fnx99zq5fnx99z-qn-0-ydi4-cig5-usx90-f5491e – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://ru.md.sputniknews.com/ – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://md.sputniknews.com/ – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://ro.md.sputniknews.com/ – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://citestesitu.com – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://rtnews.ro – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://cloudx.ro – INDISPONIBIL LA ACEST MOMENT”, a transmis Dan Carbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă.

Ce restricţii primeşte Rusia din partea Google

Pe lângă închiderea acestor site-uri menţionate pentru propaganda, Google a mai luat o serie de măsuri împotriva Rusiei. Printre acestea se enumeră: interzicerea difuzării de reclame, monitorizarea platformelor din Rusia, dar şi suspendarea capacităţii presei de stat ruse pentru a monetiza aceste reclame.

Compania Google a confirmat faptul că a dezactivat pentru o perioadă temporară unele instrumente Google Maps pe teritoriul Ucrainei.

O altă serie de măsuri împotriva statului rus a fost luată de Comisia Europeană. Președinta CE, Ursula von der Leyen, a transmis că spațiul aerian european este închis pentru această țară care a izbucnit un război.

Reamintim faptul că toţi ucrainenii care au intrat în România sunt primiţi cu braţele deschise de cetăţeni. Acestora li se oferă o masă caldă, pături, apă, ceai şi multe altele.

Adauga un comentariu