Boli si tratamente

Arterita membrelor inferioare: care sunt cauzele acestei boli

Publicat: 05 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arterita membrelor inferioare care sunt cauzele acestei boli
Cauzele arteritei membrelor inferioare

Cauzele arteritei membrelor inferioare. Sângele din inimă curge spre membrele inferioare prin diferite artere, cum ar fi arterele aortei, iliacă, femurală și pedală. Câțiva factori pot favoriza apariția arteritei membrelor inferioare.

Cauzele arteritei membrelor inferioare

tutunul
excesul de colesterol
diabet
tensiune arterială crescută
excesul de greutate și obezitatea
lipsa activității fizice și inactivitatea fizică
consum excesiv de alcool
varsta
gen masculin
moştenire

În 90 până la 95% din cazuri, arteriopatia obliterare a membrelor inferioare este cauzată de ateroscleroză. Acesta din urmă poate provoca o obstrucție care înfundă arterele sau poate provoca o afectiune care le îngustează.

Ateroscleroza este o acumulare de colesterol în artere. Aceste depozite generează plăci aterosclerotice pe peretele interior al arterei. Acestea produc reacții inflamatorii și pot duce la complicații grave, cum ar fi:

ischemie progresivă a țesuturilor: plăcile de aterom cresc în volum și reduc diametrul unei artere. Acest fenomen blochează circulația sângelui, iar țesuturile primesc mai puțin oxigen.

atacuri ischemice: pot apărea atunci când o placă de aterom crăpă. Fragmentele pot apoi să migreze în și să blocheze arterele.

tromboză arterială: un cheag de sânge formează și înfundă o arteră.

Arterele diferitelor organe pot fi afectate de ateroscleroză, inclusiv coronarele din inimă, carotide de la gât la creier, aorta abdominală, arterele digestive, renale și ale membrelor inferioare.

Adauga un comentariu