Titlurile zilei

Caz halucinant, în instanțele din Iași! Un bărbat a primit facturi ani la rând pentru servicii de care nu a beneficiat! „Imobilul era debranșat, dar eu plăteam pentru niște repartitoare care nu există” – FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Caz halucinant în instanțele din Iași Un bărbat a primit facturi ani la rând pentru servicii de care nu a beneficiat Imobilul era debranșat dar eu plăteam pentru niște repartitoare care nu există  FOTO EXCLUSIV
Un bărbat a câștigat procesul intentat unei regii, după ce a fost facturat ani de zile pentru un serviciu de care nu a beneficiat

Un bărbat a câștigat procesul intentat unei regii în instanțele din Iași, după ce a fost facturat în mod eronat ani la rând. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis apelul formulat de Dragoș Virgil Rotaru în procesul intentat SC Termo-Service SA. Magistrații au dispus ca societatea să îi restituie ieșeanului suma de 320,16 lei, reprezentând debit serviciu repartitoare, comision plătit în perioada decembrie 2012 – aprilie 2019.

Caz ieșit din comun, în instanțele din Iași! Un bărbat a fost facturat ani la rând pentru servicii de care nu a beneficiat! Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis apelul formulat de Dragoș Virgil Rotaru în procesul intentat SC Termo-Service SA.

„Instanța admite apelul declarat de apelantul Dragoș Virgil Rotaru împotriva sentinței civile din 20 februarie 2020, pronunțată de Judecătoria Iași, sentință pe care o schimbă în parte. Admite acțiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta SC Termo-Service SA. Obligă pârâta la restituirea către reclamant a sumei de 320,16 lei, reprezentând debit serviciu repartitoare, comision plătit în perioada decembrie 2012 – aprilie 2019. Anulează suma de 180,41 lei, reprezentând penalități de întârziere aferent debitului – serviciu repartitoare comision. Dispune ca pârâta să nu mai factureze serviciul repartitoare comision pentru apartamentul deținut de reclamant, în lipsa repartitoarelor din imobil. Definitivă”, au menționat recent judecătorii ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Caz halucinant, în instanțele din Iași: de unde a izbucnit scandalul

Procesul intentat de Dragoș Virgil Rotaru societății Termo-Service SA a început în urmă cu aproximativ 2 ani. Ieșeanul le-a cerut magistraților să dispună obligarea societății la restituirea sumelor nedatorate, aferente unui pretins serviciu privitor la existența unor repartitoare, desființarea/anularea/revocarea tuturor creanțelor accesorii debitelor principale, creanțe accesorii neplătite referitoare la pretinsul serviciu privitor la existența repartitoarelor și obligarea pârâtei de a nu mai factura acest serviciu în viitor, întrucât în incinta imobilului nu există repartitoare.

„Am chemat în judecată această societate, deoarece plata nedatorată a fost efectuată exclusiv acesteia. Sunt proprietarul imobilului cu sediul în Iași. De câțiva ani, locuiesc în Bacău și am închiriat spațiul menționat în baza unor contracte succesive de locațiune. Pe 6 septembrie 2018 a fost plătită către societate suma totală de 1.415,26 lei, prin două plăți evidențiate de două chitanțe, prin care au fost stinse toate creanțele principale existente în trecut, din care o sumă de 615,25 lei aferentă unor presupuse repartitoare, în contextul în care spațiul respectiv este debranșat din anul 2003, astfel cum rezultă din procesul-verbal de constatare a debranșării de la instalația de încălzire și apă caldă menajeră din 9 septembrie 2003”, a povestit bărbatul.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ce a spus Dragoș Rotaru cu privire la situația în care s-a aflat

Dragoș Rotaru a adăugat că locatara spațiului respectiv a efectuat plăți, în numele său și pentru el, dar fără a i se prezenta vreun înscris de informare cu privire la ceea ce achită, o cotă-parte din valoarea acestor plăți fiind considerată de către societatea pârâtă ca fiind aferentă repartitoarelor inexistente.

Reporterii cotidianului BZI l-au contactat telefonic pe Dragoș Rotaru, iar acesta a spus că nu este vorba despre sumă în sine, ci despre principiu.

„Suma de bani nu este foarte mare. Dar acest lucru nici măcar nu e important. Important este că eu am primit acele facturi și am achitat un serviciu de care nu am beneficiat. A fost vorba despre o perioadă pornind din 2012 și până la începerea acestui proces. Spațiul era debranșat, dar eu eram facturat pentru niște repartitoare care nu există. Vi se pare normal așa ceva?!”, a declarat Dragoș Rotaru.

Cum s-au apărat reprezentanții societății care administrează asociația de locatari

La rândul lor, reprezentanții societății au formulat o întâmpinare prin care au invocat excepția lipsei calității sale procesuale pasive, motivat de faptul că avea calitatea de administrator al Asociației de Proprietari și că nu se subrogă în drepturile și obligațiile asociației.

„Solicităm respingerea acțiunii ca nefondată. Restanțele și penalitățile de întârziere sunt datorate conform listelor de plată și fișei individuale întocmite de societatea noastră, în calitate de administrator, cu respectarea raporturilor contractuale prevăzute de contractele de furnizare utilități încheiate între asociațiile de proprietari și regiile autonome de furnizare de utilități publice. Facturile de utilități neachitate la termenul de scadență sunt generatoare de penalități, iar listele de plată se aduc la cunoștința proprietarilor prin afișare și reprezintă o notificare periodică a sumelor datorate cu titlu de cheltuieli de întreținere, restanțe și penalități aferente restanțelor. Asociația de Proprietari se află în administrarea noastră din 17 martie 2011. Facturarea serviciilor de utilități publice se face potrivit prevederilor legii privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari”, au subliniat cei de la Termo-Service SA.

„Nu aș putea să intuiesc ce spații au sau nu repartitoare!”

Mai mult, șeful Termo-Service susține că societatea nu are nicio vină pentru situația creată.

„Important de reținut este faptul că SC Termo-Service SA nu facturează! Termo-Service distribuie în liste ceea ce îi deleagă președintele de asociație. Președintele asociației și reprezentantul persoanei juridice stabilește cotele. Domnul respectiv s-a judecat cu Termo-Service, dar ca reprezentantă a asociației respective. Eu nu am cunoștință de fiecare dacă are sau nu repartitoare, ci președintele de asociație și șeful de scară trebuie să gestioneze aceste amănunte. Oricum, noi nu suntem beneficiarii acelor sume, ci am transmis mai departe, către firma care avea contractul. Noi operăm pe datele primite. În orice caz, eu nu aș putea să intuiesc ce spații au sau nu repartitoare”, a declarat ieri Alin Aivănoaie, directorul SC Termo-Service SA.

Acum, cazul halucinant, din instanțele din Iași, s-a încheiat cu victoria bărbatului.

Comentarii
  • termoservice iasi e condusa de un escroc penal cu cazier pe nume aivanoaiei ce fura si fostu cet iasi ,e pus de vita si borfasu de chirica alt penal in functii publice iasi ..

  • FIRMA FANTOMA TERMO SERVICE este ilegala ,ATENTIE are cele mai mari comisioane ,penalizari si plata la servicii DE RAHAT de 2 lei ,ciufuta de la administratia din alexandru sta toata ziua pe telefon la cafea la tigara si cand o intrebi ceva urla de parca e f in kur ,nu se implica deloc in rezolvarea problemelor din scara RUSINE DERBEDEILOR DIN TERMO SERVICE

  • Aceasta firma termo service s.a. fura pensionarii din Iasi de 10 ani si totusi primaru e in cardasie cu ei de ii plateste regeste ,chiar nu ii verifica nimeni ? unde sunt organele de control ?

  • ATENTIE FIRMA DE TEPARI TERMO SANITAL IASI : CONTRACT DE MUNCA FALS ,NU VA PLATESTE ORELE SUPLIMENTARE ,FARA ECHIPAMENT DE MUNCA NICI DUPA 3 LUNI ,VA OBLIGA SA MUNCITI 10 ORE DE MUNCA FARA SA FITI PLATITI , VA FURA DIN SALAR CU MOTIVE PUERILE ….ITM IASI DOARME

  • Domnule manajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridin ,spit Cfr ,spit de copii
    Noii stim ca pt Dvs acesti bani nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt mizerabile !

  • Domnule manajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridin ,spit Cfr ,spit d3 copii
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt mizerabile !

  • ”Fara penali in functii publice” , hahahahahahahaha, zicetii asta si presedintei BCE Cristine Lagarde condamnata penal (nepedepsita datorita faimei sale ) in Decembrie 2016 pentru niste ”combinatii” furaciuni de peste 400 milioane euro (dovedite) la care a avut si ea parte indirect

  • Prostu asta de avocat e un șmelț jțărănist ( omul lui Vasile Lupu ) iar AIVANOAIE e un penal aflat in slujba lui chirica. Huuuuoooo

Adauga un comentariu