Coronavirus

Caz incredibil în Slatina. Un bărbat a rămas fără picior, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Publicat: 24 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Caz incredibil în Slatina. Un bărbat a rămas fără picior, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Bărbatul susţine că nu i-a fost acordat ajutor medical după testare. Bărbatul din Slatina a formulat plângere penală împotriva Spitalului de Urgenţă, dar şi împotriva angajatorului, o firmă din acceași localitate.

Un bărbat a rămas fără picior, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19

După ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, bărbatul din Slatina a rămas fără picior. El susţine că personalul medical nu i-a acordat ajutor medical imediat după testare. Omul a făcut plângere penală împotriva spitalului dar şi împotriva angajatorului, o firmă la care bărbatul era angajat. În plângerea penală, angajatorul este acuzat de faptul că nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea sănătăţii, deşi în unitate au fost testaţi pozitiv mai mulţi angajaţi.

„La data de 22.09.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina s-a înregistrat un dosar penal, sub aspectul posibilei săvârşiri a infracţiunilor de neglijenţa în serviciu, prev. şi ped. de art. 298, Cod penal, vătămare corporală, prev. şi ped. de art. 194, Cod penal, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. şi ped. de art. 349, Cod penal şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352, alin.1, Cod penal. Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoană vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în dată de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenta în tratarea acesteia în contextul Covid-19.

În dată de 15.07.2020, persoană vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în dată de 16.07.2020, persoană vătămată a fost externata, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în dată de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă. De asemenea persoană vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina, nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în munca deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19″, se arăta într-un comunicat al Parchetului.

Mai multe forme de coronavirus, care nu răspund la tratament, au fost depistate de medicii romani

Medicii romani trag un semnal de alarmă cu privire la mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament. Potrivit cadrelor medicale în spitale ajung tot mai mulţi pacienţi cu forme grave sau moderate de COVID-19, iar reacţia la tratament este tot mai slabă.

Managerul institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler spune că din ce în ce mai multe forme de coronavirus răspund mai greu la tratament.

„Nu am simţit deloc o relaxare în ceea ce priveşte numărul de cazuri, dimpotrivă, cazurile care sunt prezente pe secţie sunt cu forme severe şi moderate, tot mai multe forme care se remit mult mai dificil sub tratament, pacienţi care sunt pe toate grupele de vârstă, n-aş putea spune că sunt doar pacienţi vârstnici sau pacienţi cu comorbiditati”, a spus Mahler la Digi24.

Aceste forme dificile de coronavirus sunt mult mai greu de manageriat în cazul pacienţilor în vârstă sau a celor cu comorbiditati.

Managerul institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler îi îndeamnă e cei care au simptome de boala să nu vină la spital – şi în niciun caz cu transportul în comun – ci să îi cheme pe cei de la DSP pentru recoltarea de probe necesare testului COVID.

„Un lucru pe care îl sesizam tot mai mult în ultimele zile şi care a crescut foarte mult presiunea pe activitatea colaterală activităţii din secţie sunt cazurile de pacienţi cu simptomatologie, pacienţi suspecţi, care se prezintă de bunăvoie la spital pentru evaluare şi testare.

E foarte bine că fac asta. Ar fi şi mai bine dacă ar respecta reglementarea în care telefonul dat către DSP aduce cu sine recoltarea la domiciliu. Atunci pacientul nu s-ar mai deplasa – şi sper că nu se deplasează cu mijloacele de transport în comun”, a precizat medicul roman.

Adauga un comentariu