Actualitate

Caz șocant în Italia! O româncă era ținută în condiții inumane și muncea câte 19 ore. Femeia dormea pe lăzi de cartofi

Publicat: 09 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz șocant în Italia O româncă era ținută în condiții inumane și muncea câte 19 ore. Femeia dormea pe lăzi de cartofi
Femeia era nevoită să cerșească pentru a supraviețui

O româncă de 51 de ani, angajată ca muncitor agricol în Italia, era tratată ca un animal de patronii săi. Femeia era nevoită să cerșească pentru a supraviețui. Cuplul de italieni care a angajat-o a fost trimis în judecată și condamnat pentru faptele comise.

Un cuplu de italieni a angajat, în anul 2014, o femeie din România ca muncitor agricol. Angajatorii din Cellulo i-au garantat mâncare și cazare, dar și o sumă generoasă. Unde s-a ajuns a fost tragic. Românca muncea câte 19 ore pe zi și primea doar câte cinci euro pe oră, dar nici măcar nu își vedea toți banii. Ca să poată avea bani de mâncare, cerșea pe străzi.

Când se întorcea de la câmp, patronii o obligau să le facă ordine în casă, fără a fi plătită. Atunci când voia să doarmă, în puținul său timp liber, se odihnea pe o saltea, așezată pe lăzi de cartofi. Nu avea nici apă cu care să se spele, nici o toaletă în care să-și facă nevoile fiziologice. Pentru a se putea îngriji, mergea până în vecinătate și se ruga să fie lăsată să folosească o baie. 

Ce pedeapsă au primit italienii care au batjocorit românca

Judecătorul de la tribunalul din Santa Maria Capua Vetere i-a condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe proprietarii fermei din Cellole. Italienii au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de rele tratamente împotriva româncei de 51 de ani. Inculpații au plătit cheltuielile de judecată și și-au executat sentința.

Adauga un comentariu