Local

Caz șocant, la Iași! Un tânăr a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a băgat un om în mormânt!

Publicat: 11 iul. 2022
O autospecială de Poliție și criminaliști efectuând cercetări la locul unui incident
Un ieșean a scăpat de temniță, după ce a fost acuzat că a băgat un om în mormânt

Caz halucinant, la Iași: un tânăr a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a băgat un bărbat în mormânt. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat, recent, pe Marian Teodor Țapoveț la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Oamenii legii spun că tânărul a fost în mijlocul unui scandal chiar în centrul Iașului

Un tânăr a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a băgat un bărbat în mormânt. Așadar, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Marian Teodor Țapoveț la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Marian Teodor Țapoveț să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi sau la Căminul de Pensionari „Sf. Paraschiva” din Iaşi. Admite în parte acţiunea promovată de părţile civile şi obligă inculpatul să le plătească acestora, în total, 15.000 de euro, cu titlu de daune morale”, au precizat magistrații ieșeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

A scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a băgat un om în mormânt

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Marian Teodor Țapoveț (21 de ani) a început pe data de 3 noiembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte.

„În ziua de 7 septembrie 2020, în jurul orei 11.30, în timp ce se afla pe bulevardul Independenţei, în apropiere de sediul UMF Iaşi, pe fondul unui conflict spontan, fiind sub stăpânirea unei puternice tulburări provocate de persoana vătămată care, inițial, i-a adus injurii, după care a încercat să-l agreseze fizic pe inculpat, i-a aplicat acestuia două lovituri cu pumnul în zona feţei, lovituri în urma cărora persoana vătămată a căzut cu capul de trotuar, provocându-i o hemoragie meningeală, contuzie cerebrală cu fractură craniană, în evoluţia căreia a survenit o bronhopneumonie şi care au dus la decesul persoanei vătămate, pe 16 septembrie 2020. Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, fiind datorată hemoragiei meningeale, contuziei cerebrale cu fractură craniană, în evoluţia căreia a survenit o bronhopneumonie iar leziunile s-au putut produce prin lovire şi cădere pe acelaşi plan, iar între leziunile constatate şi deces există legătură indirectă de cauzalitate”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Marian Teodor Țapoveț a recunoscut comiterea faptei

Autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, care a transportat victima la spital. Medicii au încercat să îi salveze viața bărbatului de 64 de ani, dar nu au reușit. Victima a decedat, după câteva zile. La scurt timp, oamenii legii au demarat ancheta și au ajuns la tânărul acuzat că l-a lovit pe ieșean. Marian Teodor Tapoveț a fost dus la audieri.

După declarațiile date de acesta și de către martori, procurorii ieșeni au ajuns la concluzia că puștiul de 19 ani a fost provocat de victimă, care l-a înjurat și a încercat să îl lovească. Acum, tânărul ieșean a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat că a băgat un om în mormânt.
Adauga un comentariu