Local

Un bărbat din Iași, trimis la temniță după o lovitură dată unui individ! De la un conflict banal s-a ajuns la moarte de om! Ce pedeapsă a primit ieșeanul!

Publicat: 12 feb. 2021
Un bărbat din Iași trimis la temniță după o lovitură dată unui individ De la un conflict banal s-a ajuns la moarte de om Ce pedeapsă a primit ieșeanul
Un ieșean a fost condamnat de judecători, după ce a fost acuzat de lovituri cauzatoare de moarte

Magistrații l-au pedepsit pe un ieșean acuzat că ar fi provocat moartea unui om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Alexandru Constantin Cîrjan la 5 ani de pușcărie, pentru lovituri cauzatoare de moarte. În plus, ieșeanul a fost obligat să plătească daune morale de 14.000 de lei

Un ieșean a fost trimis la temniță după o lovitură dată unui individ! Astfel, de la un conflict banal s-a ajuns la moartea unui om! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Alexandru Constantin Cîrjan la 5 ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată în cadrul procesului penal de partea civilă I.M. Îl obligă pe inculpatul Alexandru Constantin Cîrjan să îi plătească acestei părți civile suma de 14.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenții formulate de parte civilă I.M. Ia act că persoanele vătămate I.M., D.M. și G.M. nu s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Alexandru Constantin Cîrjan, acuzat că a provocat moartea unui om

Procesul lui Alexandru Constantin Cîrjan a început pe 14 august 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a individului, pentru lovituri cauzatoare de moarte. În urmă cu câteva luni, Alexandru Constantin Cîrjan a intrat în atenția oamenilor legii. Astfel, ieșeanul a fost arestat preventiv, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis pe 3 iulie 2020 propunerea formulată de procurori.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Alexandru Constantin Cîrjan, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, pe o perioadă de 30 de zile”, au menționat atunci magistrații ieșeni.

Pe 2 iulie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Constantin Cîrjan.

Un conflict banal a dus la decesul unui ieșean

Oamenii legii au precizat că, la finele lunii iunie, după un conflict spontan, Alexandru Constantin Cîrjan a lovit un cunoscut. În urma loviturii primite, victima a căzut și a suferit o altă leziune. Autoritățile au fost alertate cu privire la incident în urma unui telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului a sosit un echipaj de Poliție și unul al Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Echipajul medical i-a acordat primul ajutor victimei, după care a transportat-o la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Dar, după câteva zile, medicii de la Neurochirurgie au constatat decesul victimei, din cauza leziunii suferite.

Pe de altă parte, polițiștii ieșeni au demarat cercetările și au ajuns, astfel, la Alexandru Constantin Cîrjan. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. Pe 3 iulie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Alexandru Constantin Cîrjan. Instanța de judecată a admis propunerea formulată de anchetatori sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte.
Adauga un comentariu