Actualitate

Ce a declarat Traian Băsescu la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei: „Voi face 30%” – VIDEO

Publicat: 16 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce a declarat Traian Băsescu la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei Voi face 30 - VIDEO
Ce a declarat Traian Băsescu la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut un anunț vijelios la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei. Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi-a depus duminică, 16 august 2020, candidatura la Biroul Electoral Municipa. Acesta a declarat că principalii săi contracandidaţi sunt candidatul PNL şi USR-Plus, Nicuşor Dan şi candidatul PSD, actualul primar Gabriela Firea. Traian Băsescu a ținut să adauge că va lua peste 30 la sută din voturi, dar nu ştie dacă va fi suficient pentru a căştiga alegerile locale 2020.

„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL, pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL. Vreau numele (PDL) înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL, cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a”, a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu crede că va fi votat de foarte mulți cetățeni

Candidatul PMP, Traian Băsescu, consideră că va fi votat de mii de persoane deoarece aceasta a curățat Capitala de peste 47.000 de chiștocuri de țigară, a rezolvat problema câinilor maidanezi și a făcut linia 41 a transportului public în comun.

„Am curăţat Bucureştiul de 47.000 de chioşcuri. Am rezolvat problema câinilor, am făcut linia 41. Am lansat proiectul Pasajului Basarab. Am înlocuit 120 de kilometri de linie simplă de tramvai pe care se pune metroul uşor acum. Am contorizat Bucureştiul la nivel de scară de bloc în mandatul meu. Am contorizat şi cele 750 de puncte termice. Nu ţin neapărat să viu un învingător perpetuu. Am o obligaţie morală faţă de PMP, pe de o parte. De pe altă parte, niciodată n-am plecat ca favorit în competiţiile electorale şi le-am câştigat. Vin cu modestia celui care e pregătit să piardă, dar nu exclud posibilitatea să câştig”, a declarat fostul primar al Capitalei.

Fostul președinte al României speră să fie îndeplinite toate condițiile necesare depunerii candidaturii și în acest moment este pregătit de lupta politică.

“Mi-am depus candidatura, sper că sunt îndeplinite toate condiţiile şi de acum la luptă politică”, a declarat Traian Băsescu la ieşirea de la Biroul Electoral Municipal.

Principalii contracandidați ai lui Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat faptul că principalii săi contracandidaţi sunt Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. Interpelat de unde va rupe mai multe voturi dintre cei doi, Băsescu a spus răzând: “De la bucureşteni”. Ulterior acesta a ținut să completeze: “Nu am o analiză pe rupturi, dar am o analiză pe electorat. Şi vă pot spune că voi face peste 30 la sută în opţiunea de vot. Vom vedea dacă asta va fi suficient, dar voi face peste 30 la sută”.

Candidatul Băsescu a ținut să menționeze că cele mai mari probleme ale Bucureștiului sunt încălzirea şi apa caldă.

“Au rămas la stadiul la care le-am lăsat Am făcut contorizarea în mandatul meu, am modernizat şi automatizat cele 756 de puncte termice şi de atunci s-a ştiut că RADET-ul va intra în faliment odată cu contorizarea la scară de bloc. Nu s-a făcut nimic. Trebuiau aduse în spatele noilor puncte de termice centrale de cvartal”, a afirmat candidatul PMP la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă are în vedere retrocedarea terenului lui Costică Constanda, ca fiind singura modalitate de a debloca conturile Primăriei Capitalei, Băsescu a spus: “Nu ştiu, trebuie să văd. Îmi propun ca în trei ore să ajung la o înţelegere”.

Punctele vulnerabile ale lui Nicușor Dan și ale Gabrielei Firea

O altă întrebare revenită fostului șef al statului a fost care sunt punctele vulnerabile ale lui Nicuşor Dan şi ale Gabrielei Firea. “O să le aflaţi în campanie. Şi pe ale lor, şi pe ale mele”, a replicat Băsescu râzând.

De asemenea, în ceea ce privește problema din punct de vedere moral, având în vedere că există o decizie a primei instanţe de colaborare cu Securitatea.

“Am anexat în dosar o informare către Biroul Electoral în care spun aşa: ”După patru adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, în prezent pe rolul ÎCCJ se află în recurs dosarul numărul…”, Deci nu am făcut un secret deşi nu există penalizare administrativă pentru lucrul acesta, dar am considerat că e corect să pun acest adaos la declaraţie deşi vă asigur că o să câştig procesul. Nu poţi să îmi reproşezi după 45 de ani că la 21 de ani nu ştiam că serviciul de contrainformaţii al Armatei are legătură cu Securitatea”, a conchis Traian Băsescu.

Adauga un comentariu