Actualitate

De ce candidează Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Vreau să dau o lecție USR-ului“

Publicat: 03 aug. 2020
Traian Băsescu
Fostul președinte Traian Băsescu

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Capitalei. Fostul președinte, desemnat candidat din partea PMP, a declarat că „vrea să dea o lecție USR-ului”.

Traian Băsescu a precizat că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat că nu se poate. Nu știm de ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei. Având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, e foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente“ a spus Traian Băsescu.

De ce candidează Traian Băsescu la Primăria Capitalei: „Vreau să dau o lecție USR-ului“

Fostul președinte, care nu a spus încă dacă va candida sigur, a menționat că va face tot ce îi stă în putere să câștige.

„Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului“, a menționat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP s-a declarat deranjat de reacția pe care a avut-o USR, care „procedează ca băieții deștepți din energie”.

„Mesajul celor de la USR a fost «desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți». Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri“, a reacționat Traian Băsescu.

Mesaj pentru Ludovic Orban: „Mulți liberali provin din PDL“

Traian Băsescu nu a uitat de liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, căruia i-a transmis să nu uite că mulți dintre actualii liberali provin din PDL, partidul lansat de Petre roman și nu au nicio legătură cu liberalismul Brătienilor.

„Cred că liderul PMP, Eugen Tomac a avut vreo zece întâlniri cu Ludovic Orban care l-a asigurat de alianță electorală la București. Și deodată vii și spui că nu se mai face, că nu le convine celor de la USR. Ludovic Orban uită că în PMP au rămas cei ce se revendică de la fostul PDL, adică de la Petre Roman, iar nu de la Brătieni. Cei din urmă au plecat din PMP”, a adăugat Traian Băsescu.

Deranjat de liberali

Fostul șef al statului consideră că decizia PNL de a-i elimina pe cei de la PMP de la negocierile pentru participarea pe liste comune la alegerile pentru București „pe motiv că nu mai vrea USR, celălalt partener de discuție al Dreptei, e aproape o jignire”.

„Nu poți să pretinzi voturi pentru Nicușor Dan fără a accepta să și oferi ceva în schimb, locuri în Consiliul General”, a menționat Traian Băsescu, în opinia căruia opinia sa, „Nicușor Dan e sabotat din interiorul coaliției care-l susține, prin respingerea colaborării cu PMP”.

Comentarii
  • Asta uita de la mana pan’ la gura aia spurcata! Nu-si aminteste cum se lauda ca fiindca a avut cea mai inalta demnitate in stat, nu se va cobora in alta functie. Asta se coboara si itr-o fosa septica sa ia micul dejun!

Adauga un comentariu