Cancan

Ce a făcut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală? Prima doamnă a României s-a lăsat aşteptată

Publicat: 14 sept. 2020
Ce a făcut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală
Carmen Iohannis si elevii in pprima zi de scoala

La începutul fiecărui an şcolar, Carmen Iohannis este una dintre cele mai urmărite personaje. Chiar dacă este prima doamnă a României, soţia preşedintelui a ales să predea în continuare elevilor de la un liceu din Sibiu. Anul acesta, în plinapandemie de coronavirus, Carmen Iohannis a ales să evite aglomeraţia şi nu a fost văzută încă prin ochii presei.

Ce a făcut Carmen Iohannis în prima zi de şcoală

Ca la începutul fiecărui an şcolar, Carmen Iohannis este printre cele mai urmărite personaje. Asta şi pentru că, în ciuda statutului de „prima doamnă a României, soţia preşedintelui a ales să nu renunţe la catedră şi să mai conducă la clasa încă o generaţie de copii. Şi anul acesta, în plină pandemie de coronavirus, Carmen Iohannis a ales aceeaşi cale.

Dacă în anii trecuţi, prima doamnă se găsea în mijlocul copiilor, în curtea şcolii, anul acesta lucrurile stau diferit. Prima doamnă a României a ales să urmeze protocoalele impuse de autorităţi, în contextul pandemic, şi să evite aglomeraţia. Motiv pentru care, prin ochii presei, Carmen Iohannis nu a fost văzută încă. Şi pe reţelele de socializare, prima doamnă s-a lăsat aşteptată în prima zi de şcoală. La primele ore ale zilei, Carmen Iohannis a postat doar mesajul soţului său, de la Cotroceni, în care le ura un an nou şi prosper noilor elevi.

Ce salariu încasează prima doamnă a ţării de la catedră

Unul dintre cele mai discutate subiecte referitoare la Carmen Iohannis a fost cel al venitului. Potrivit presei autohtone, prima doamnă a ţării câştigă, în calitate de profesoară la Colegiul „GH. Lazăr”, din Sibiu, un salariu lunar de 3.620 de lei. Asta înseamnă că, într-un an, Carmen Iohannis câştiga 43.450 de lei, adică mai puţin de 5 ori decât soţul său, preşedintele ţării.

Secretul lui Carmen Iohannis. Ce făcea Prima Doamnă a României pe vremea lui Ceauşescu

Secretul lui Carmen Iohannis a ieşit la iveală. Chiar dacă era interzis, pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată.

Carmen Iohannis este modelul de soţie la care orice preşedinte visează. Elegantă, Prima Doamnă a României se face simţită oriunde merge prin rafinament şi bun gust. Din trecutul ei, anumite pasaje vin să-i contureze caracterul arătat azi, completând imaginea unui personaj discret.

Deşi de multe ori s-a speculat pe marginea aspectului vestimentar arătat, Carmen Iohannis nu întotdeauna a avut grijă ţinutei şi, oricum, n-a făcut mereu din asta un obiectiv. De fapt, arata impact.ro, altele erau priorităţile soţiei preşedintelui în tinereţe.

Pe vremea comuniştilor, când era doar o adolescentă, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuinţa sa privată, situată în strada Şelarilor (Sibiu). De altfel, la aceste slujbe era prezent uneori şi Klaus Iohannis. Se poate spune că Prima Doamnă a României a învăţat de atunci să fie un promotor al libertăţii religioase şi de gândire, chiar din perioada când ţara ducea lipsă de aşa ceva, prin prisma regimului comunist.

Carmen Lazaruca, după numele de faţă, s-a născut într-o familie înstărită de catolici, din satul Santu, judeţul Mureş. Tatăl ei, Ion Lazaruca, era de meserie blănar, o îndeletnicire banoas în vremea comunismului. În copilăria, fiica lui Ion Lazaruca a luat lecţii de balet, dar şi de pian, fiind un copil ajutat să îşi dea frâu liber creativităţii.

La vârsta de 22 de ani, Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus, cel care avea să-i devină soţ. Înainte de a ajunge în Capitală, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita şi Sibiu. Klaus Iohannis a intrat în politică în 2000, devenind primarul Sibiului, ales din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Adauga un comentariu