Diete si regimuri

Ce ar trebui să știi despre vitamina C

Publicat: 13 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce ar trebui să știi despre vitamina C
Vitamina C

Multe vitamine sunt esențiale pentru menținerea sănătății noastre, și acesta este cazul vitaminei C, care se găsește în principal în fructele și legumele proaspete. Iată care sunt beneficiile vitaminei C!

Ceea ce o diferențiază de alte vitamine este că nu poate fi stocata de organism, deoarece este solubila în apă. Excesul consumat va fi eliminat zilnic de rinichi, motiv pentru care trebuie absorbita în fiecare zi.

Vitamina C se găsește în principal în alimentele noastre. Aproape toate fructele și legumele crude și colorate o conțin. Prin consumul a cinci porții de fructe sau legume proaspete pe zi, corpul primește ceea ce are nevoie. Se spune că guava, ardeiul roșu, papaya, mango și portocala sunt alimentele cu cea mai mare vitamină C.

În plus față de acest aport natural, există si capsule de vitamina C eliberate fără prescripție medicală.

Beneficiile vitaminei C

Vitamina C promovează producția de colagen, care este o proteină esențială pentru formarea țesutului conjunctiv în piele și ligamente. Permite vindecarea rănilor, care se găsesc pe suprafața pielii și formarea de celule roșii in sânge.

Trebuie să știți că vitamina C ajută la menținerea funcției imune. Cu toate acestea, nu există niciun studiu care să demonstreze că reduce riscul de a face răceala sau gripa.

Vitamina C va crește și absorbția fierului din plante.

Necesarul zilnic de vitamina C

În timp ce, în medie, oamenii au nevoie de 90 mg de vitamina C pe zi, cei care consumă medicamente și alcool au nevoie de încă 35 mg.

Adauga un comentariu