Lifestyle

Ce ar trebuii să faceți pentru a nu vă îmbolnăvi în această toamnă

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce ar trebuii să faceți pentru a nu vă îmbolnăvi în această toamnă

Afară este înnorat și umed, Anul Nou nu vine în curând, sunt o mulțime de lucruri de făcut la locul de muncă și apoi brusc o boală se strecoară … O imagine familiară și nu cea mai plăcută, nu? In continuarea, va oferim cele mai utile sfaturi despre cum să rămâi sănătos în noiembrie și să te simți mai energizat.

Nu încerca să faci totul

Apatia, lipsa de dorință de a sta la computer și de a răspunde la e-mailuri (și, în general, de a comunica cu colegii) sunt adesea acoperite la sfârșitul anului. Asta este normal. E În cazul în care timpul de odihnă, va fi mai probabil să prevină aceste și alte simptome neplăcute lucrător „burnout” . Încercați să nu vă asumați sarcini inutile care pot fi delegate. Refuzați acele activități care vă risipesc resursa.

Nu uitați să vă spălați pe mâini

Știm cât de obosit este acest sfat, dar spălarea mâinilor este un obicei cu adevărat important. Acesta  reduce riscul de a contracta nu numai coronavirus, dar , de asemenea , frigul sezonier. Experții OMS sfătuiesc să vă spălați mâinile timp de cel puțin 20 de secunde, săpunându-vă bine pe toate părțile (cu săpun cocos sau lichid – nu contează) și ștergeți-vă uscat cu un prosop. În loc de pânză, este mai bine să folosiți hârtie de unică folosință – bacteriile se acumulează rapid pe prosoapele obișnuite. Temperatura apei nu contează, dar este mai bine să nu fie prea fierbinte, altfel pielea mâinilor poate deveni uscată și aspră.

Este important să vă spălați pe mâini de fiecare dată când folosiți toaleta, locurile publice, călătoriți în transportul public, vă jucați cu animale, înainte de a pregăti mâncare și de a mânca alimente – în general, ori de câte ori mâinile dvs. ating suprafețe potențial contaminate sau orice vă intră în gură.

Aerisiti camera

Aerul din exterior (cu rare excepții) este întotdeauna mai curat și mai proaspăt decât aerul din apartament. Prin urmare, nu uitați să deschideți în mod regulat fereastra și să ventilați camera. Dacă ți-e frig, îmbracă-te călduros, dar nu neglija acest obicei sănătos.

Purificatorul de aer și umidificatorul sunt  obiecte utile pentru un apartament din oraș. Este important să nu uitați să schimbați periodic filtrele și să clătiți piesele. Conform unor rapoarte, uleiurile esențiale au efecte antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare, așa că, dacă aveți chef să adăugați câteva picături de ulei parfumat la un umidificator, încercați.

Luați-vă timp pentru a vă menține casa ordonată

Spălați podelele, ștergeți rafturile, curățați mobilierul tapițat. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de praf, care poate provoca multe boli, de la alergii la astm. V-am spus deja cum să ștergeți praful în mod corespunzător și am scris în detaliu despre toate locurile în care se acumulează (există multe non-evidente!).

Cumpărați legume și fructe proaspete

Piețele și supermarketurile sunt acum pline de legume și fructe de sezon: dovleac , dovlecei, mere, caqui, rodii. În timp ce sunt ieftine și au un gust luminos. Așadar, mergeți la un vânzător de încredere de pe piață sau comandați livrarea, pentru a nu mai vizita încă o dată locuri aglomerate.

Ai grijă de corpul tău

Ascultați-vă: totul este în regulă cu corpul vostru? Poate îți este sete sau sete, te odihnești sau te plimbi? Încercați să nu înecați nevoile corpului, ci să îi oferiți ceea ce are nevoie. În loc de o altă ceașcă de cafea, beți un pahar cu apă și, în loc să urmăriți serialul seara, mergeți la o plimbare în pădure. Dacă vă simțiți obosit și pe cale să vă îmbolnăviți, mergeți la culcare devreme și luați câteva zile libere de la locul de muncă pentru a reveni.

 

Adauga un comentariu