Local

Ce avere au Mihail Albișteanu și Cristian Daniel Ivănuță, cei doi profesori deputați AUR de Iași

Publicat: 08 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce avere au Mihail Albișteanu și Cristian Daniel Ivănuță cei doi profesori deputați AUR de Iași
Ce avere au Mihail Albișteanu și Cristian Daniel Ivănuță, parlamentari AUR Iași

Mihai Albișteanu și Cristian Daniel Ivănuță sunt doi profesori din Iași care au obținut câte un mandat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR Iași).

Cele două cadre didactice au ajuns în Parlamentul României mai exact în Camera Deputaților și vor reprezenta, pentru următorii 4 ani interesele Iașului.

Ce avere are Mihai Albișteanu, deputat AUR Iași

Conform declaraţiei de avere depusă la Autoritatea Naţională de Integritate, Mihai Albișteanu, deputat AUR Iași nu are o avere considerabilă. Acesta deține, împreuna cu Trifan Oana (cel mai probabil, soția acestuia), un teren intravilan de o suprafață de 500 de metri pătrați dobândit în anul 2015 prin vânzare cumpărare.

Acesta mai deține și două case de locuit obținute tot în 2015 printr-un contract de vânzare cumpărare. Totuşi, la suprafața este trecută valoarea de 120 de metri pătraţi. Nu este clar dacă fiecare imobil are o suprafață de 120 de metri pătrați sau cumulat au această suprafață. Casele dobândite în 2015 sunt deținute împreună cu Oana Trifan.

Parlamentarul AUR nu deține autoturisme în proprietate personală dar nici bunuri precum materiale prețioase, bijuterii, opere de artă care depăşesc o valoare nominală de 5000 de euro. Mihai Albișteanu nu deține nici bunuri care depășesc 3000 de euro și care au fost intrainate în ultimele 12 luni.
Deputatul nu deține niciun cont bancar pe numele său și nu are nici împrumuturi acordate sau contractate.

La nivel de venituri, parlamentarul a câștigat în ultimul an fiscal o sumă de 40.000 de lei, indemnizaţia oferită pentru activitatea de cadru didactiv pe care o are la Școala Gimnazială din Chicherea. În altă ordine de idei, soția acestuia, Oana Trifan a avut o indemnizaţie de 100.000 de lei, bani obţinuţi din activitatea pe care o are în cadrul Spitalului Sf. Maria din Iași fiind cadru medical.

Ce avere are Cristian Daniel Ivănuță, deputat AUR Iași

Cristian Daniel Ivănuță, proaspăt parlamentar din partea formaţiunii politice AUR este mult mai sărac decât colegul lui din Parlamentul României. Acesta nu are niciun imobil trecut pe numele lui dar are un apartament de o suprafață totală de 80 metri pătrați dar la care nu are nicio cotă parte. Conform declaraţiei de avere, 100% din valoarea imobilului îi revine soţiei acestuia, Ivănuță Gabriela. La categoria autoturisme, parlamentarul AUR deține o Dacia Sandero din 2009 care a fost cumpărată prin leasing.

Conturile parlamentarului sunt goale, acesta nu deţine nicio sumă de bani și nici nu are contractate credite. Cristian Daniel Ivănuță nu deține bijuterii sau opere de artă care să depăşească suma de 5000 de euro dar nici nu a înstrăinat imobile, autoturisme etc. care să depăşească suma de 3000 de euro.

La nivel de venituri încasate în ultimul an fiscal, Cristian Daniel Ivănuță este mult mai sărac decât colegul său din Parlament. Ivănuță Cristian a încasat doar 19.400 de lei pentru activitatea didactică depusă la Școala Gimnazială Larga-Jijia. În schimb, soția lui, Ivănuță Gabriela a încasat sume un pic mai mari decât soț. În declaraţia de avere, Ivănuță Gabriela a declarat venituri de 23.700 de lei în ultimul an fiscal, venituri de la Școal Gimnazială Carmen Sylva din Iași.

Cine sunt parlamentarii AUR la Iași! Doi profesori navetiști şi un avocat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va avea 2 deputați și 1 senator în urma alegerilor parlamentare 2020. Mihail Albișteanu a fost primul pe lista AUR la Iași pentru Camera Deputaților. Acesta are 37 ani și este profesor la Școala Gimnazială Chicerea din comună Tomești. Este vicepreședinte în Biroul Național al AUR. Al doilea deputat scos de AUR la aceste alegeri este Cristian Daniel Ivănuță, în vârstă de 51 de ani, cadru didactic la Școala Largă Jijia din comună Movileni. Acesta este profesor de Istorie, Cultură civică, Ed. socială și Limba engleză, conform CV-ului său.

Adauga un comentariu