Siropul de noni este văzut ca o licoare miraculoasă de aceia care i-au înțeles numeroasele beneficii asupra sănătății. Această băutură este făcută din planta Morinda citrifolia, numită tradițional fructul de noni. Oamenii chinezi s-au bucurat de generații întregi de acest sirop cu proprietăți vindecătoare.
Din cele mai vechi timpuri, fructele noni au fost folosite pentru proprietățile lor benefice. Fructul noni este adesea utilizat în medicina tradițională pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos și promovarea procesului natural de detoxifiere a organismului.
Ce boli poți trata cu siropul de noni
Noni, cunoscut și sub numele de dud indian sau Morinda citrifolia, este un arbust tropical originar din Asia de Sud, Asia de Sud-Est și insulele Pacificului. Fructul acestei plante este bogat în nutrienți și antioxidanți care sunt excelenți pentru corpul tău.
Fructul noni este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, vitamina B3, vitamina A și chiar fier. Acesta conține o mulțime de antioxidanți și xeronină, un compus despre care se crede că este implicat în formarea enzimelor active. Fructul noni este, de asemenea, o sursă bogată de fitonutrienți care susțin sănătatea imună. Cu profilul său nutrițional impresionat, fructul noni este fără îndoială un superaliment care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Consumul de noni este recomandat pentru pielea ta, datorită abundenței sale de antioxidanți. Antioxidanții pot contracara stresul oxidativ care poate deteriora pielea și provoca îmbătrânirea prematură. Pe lângă antioxidanți, fructele noni conțin acizi grași hrănitori care susțin membranele celulare sănătoase. Fructul Noni are și proprietăți benefice care te pot ajuta să îți protejezi pielea de amenințări ale factorilor externi (radiații, poluare, etc.).
Un alt beneficiu al fructului noni este că poate ajuta la menținerea sănătății articulațiilor și oaselor. De fapt, capacitatea sa de a sprijini sănătatea articulațiilor este unul dintre principalele motive pentru care fructele noni au o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională.
Fructul noni este utilizat încă de acum 2.000 de ani ca remediu împotriva durerilor. În prezent, unele cercetări confirmă acest beneficiu. Un studiu la care au participat persoane cu artroză la nivelul coloanei vertebrale a relevat faptul că o doză de 15 ml de sirop de noni, de două ori pe zi, ajută la calmarea durerilor de spate. 60% dintre participanți au raportat reducerea durerii de ceafă după cură cu sirop de noni.
Poate avea și efect anitumoral
Printre substanțele importante regăsite în compoziția siropului de noni se află xeronina. Acest compus chimic, care se regăsește și în ananas, are capacitatea de a crește rezistența structurilor celulare, prevenind degenerarea acestora.
Cercetătorii au testat proprietățile antitumorale ale siropului de noni pe șoarece, afectați de tumori abdominale. Au constatat astfel cu siropul de noni are capacitatea de a opri creșterea tumorilor.
Deoarece, deocamdată nu au fost publicate studii clinice care să ateste că siropul de noni este adjuvant în lupta cu tumorile, se recomandă prudență maximă în cazul utilizării sucului de noni în scop antitumoral. Cu toate beneficiile pe care le oferă noni, te poți întreba de ce acest fruct nu este cel mai popular printre fructele consumate de oameni.
Ei bine, răspunsul este că, aroma neplăcută și gustul său amar fac din consumul de noni o sarcină pe care nu o poți îndeplini ușor. De aceea cel mai înalt mod de a consuma fructul de noni este sub formă de suc de noni sau sirop amestecat cu alt suc de fructe. Prin urmare, siropul de noni este un aliat de nădejde în lupta împotriva cancerului, completând tratamentele clasice care sunt esențiale în vindecare.