Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce caracteristici are mierea de rapiță? Iată cum știi că este de calitate – VIDEO

Ce caracteristici are mierea de rapiță? Iată cum știi că este de calitate – VIDEO

24 mart. 2023, 10:21,
în Stiri si curiozitati

Multe dintre caracteristicile mierii de rapiță sunt prea puțin cunoscute de oameni. Tocmai de aceea, Cătălin Maxim, BioNEst Cluster Manager, a venit în emisiunea BZI LIVE și a explicat cum știm când o miere de rapiță este de calitate.

Mierea de rapiță este un produs delicios și foarte sănătos. Mai mult decât atât, este o sursă extraordinară de energie și bunăstare.

Mierea de rapiță este recomandată pentru afecţiunile stomacului, rinichilor, pentru bolile respiratorii, afecţiunile cardiovasculare, dar și pentru osteoporoză. De asemenea, poate fi utilizată pentru a preveni bolile pancreasului, splinei sau ficatului. Grație proprietăților sale antibacteriene, această miere de rapiță ajută la tratarea infecțiilor cauzate de bacterii precum Staphylococcus, Helicobacter pylori, Enterococcus și Streptococcus.

un lan de rapiță

Grație proprietăților sale antibacteriene, această miere de rapiță ajută la tratarea infecțiilor cauzate de bacterii precum Staphylococcus, Helicobacter pylori, Enterococcus și Streptococcus.

Ce caracteristici are mierea de rapiță? Explicația lui Cătălin Maxim, BioNEst Cluster Manager: „Trebuie să știți despre mierea de rapiță că uneori are un fenomen de înflorire”

Când mierea de rapiță este de calitate, ea are o culoare alb fildeș. Există și o varietate care este ușor gălbuie, dar calitatea nu este la fel de bună. Totodată, mierea de rapiță are un fenomen de înflorire, în sensul în care fermentează, iar acest lucru poate fi depistat prin intermediul capacului. Dacă acesta se umflă, mierea a fermentat și nu mai este bună de consumat.

„Mierea de rapiță trebuie să fie alb fildeș, cam asta ar fi caraterizarea apropo de culoare, deci trebuie să fie albă fildeș. Există și o varietate care este ușor gălbuie, eu o prefer întotdeauna pe asta alb fildeș, pentru mine asta e calitatea ok. Trebuie să știți despre mierea de rapiță că uneori are un fenomen de înflorire. Deci mierea poate să fermenteze și de lucrul ăsta vă puteți da seama ușor de la capac. Dacă se umflă capacul ca la conserve, ceva nu este în ordine. Sunt unele capace care au aici în mijloc, care sunt chiar pentru acest scop, au o mică zonă care imediat se ridică, dacă se produce o fermentație și inevitabil o creștere a presiunii interioare, atunci mierea nu mai este bună de consumat.”, a declarat Cătălin Maxim, BioNEst Cluster Manager, pentru BZI LIVE.

Care sunt beneficiile mierii de rapiță? Iată cum știi că este de calitate

Mierea de rapiță este recomandată persoanelor care se confruntă cu stres, insomnie, anxietate sau depresie, datorită efectelor sale calmante și relaxante.

Poate fi introdusă în gustări sau băuturi, dar este atât de plină de beneficii, încât poate fi consumată și ca atare. Mierea de rapiță vindecă rănile și arsurile, ameliorează problemele stomacului (unele studii arată că acest tip de miere are o acțiune benefică asupra esofagului), combate infecțiile (ține la distanță bacteriile, datorită elementelor pe care le conține), contribuie la ameliorarea simptomelor răcelii (combate cu succes tusea). Fiind bogată în antioxidanți, mierea de rapiță luptă împotriva îmbătrânirii celulare.

Mierea de rapiță este un sortiment aparte de miere, deoarece poate avea multiple utilizări. Pentru a-și menține proprietățile vindecătoare, ea nu trebuie să fie încălzită sau prelucrată în niciun fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`