Stiri si curiozitati

Ce cuvinte încep cu EA. Cum să blochezi pe oricine la FAZAN

Publicat: 09 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce cuvinte încep cu EA. Cum să blochezi pe oricine la FAZAN
FAZAN este probabil cel mai cunoscut joc al tuturor timpurilor

FAZAN este probabil cel mai cunoscut joc al tuturor timpurilor și nu de puține ori am fost puși în dificultate de cuvinte cu EA la început. Astăzi a venit timpul să afli cum poți câștiga orice joc de fazan și cum să depășești obstacolele cuvintelor grele.

Cuvinte care încep cu ea. Cum se joacă FAZAN

Fazan este un joc de cuvinte de abilitate mintală pentru doi sau mai mulți jucători. La începutul jocului, primul jucător spune cu glas tare „A!” și parcurge, în gând, alfabetul, reluându-l de la început dacă e nevoie. Al doilea jucător îl întrerupe după un timp iar primul jucător anunță litera la care a ajuns în acel moment și spune un cuvânt care începe cu litera respectivă. Un jucător are dreptul sa găsească un cuvânt în 5 secunde.

Jocul continuă prin numirea, pe rând, de către jucători, a unui cuvânt care să înceapă cu ultimele două litere ale cuvântului rostit de jucătorul precedent. Când un jucător nu poate găsi un asemenea cuvânt, este închis sau încuiat și, ori el însuși, ori jucătorul următor, începe iar jocul spunând alfabetul.

De fiecare dată când un jucător este închis, acesta primește, pe rând, câte o literă din cuvântul Fazan. Jucătorul închis o singură dată „este F”, cel închis de două ori „este Fa” ș.a.m.d. până la Fazan, moment în care jucătorul este considerat învins. Jocul continuă până sunt învinși toți jucătorii în afară de unul, care este declarat învingător. Deși se poate juca cu un număr oricât de mare de jucători, Fazan se joacă cel mai des în doi. Datorită cunoștințelor de vocabular și ortografie necesare pentru a fi un jucător bun, se joacă adesea cu copii de școală pentru a le întări cunoștințele, fiind deseori considerat un joc tipic al copilăriei. Totuși, fiindcă este un joc comparativ simplu și se poate juca fără hârtie și creion sau alte mijloace tehnice, este la fel de răspândit și la tineri, de pildă ca un mijloc de înviorare a atmosferei în timpul unei călătorii de durată.

Cuvintele care impun de cele mai multe ori dificultăți sunt cele de la restauraNT (și astfel jucătorul trebuie să înceapă un cuvânt cu cele două litere), de la păzEA (și jucătorul trebuie să înceapă un cuvânt cu EA) și cele de la caLM (și jucătorul este închis de cele mai multe ori pentru că nu găsește un cuvânt care să înceapă cu LM).

Pentru a te descurca în jocul unde trebuie să începi un cuvânt cu literele EA, noi îți venim în ajutor. În limba română există nu mai puțin de 100 cuvinte care încep cu EA. Câteva dintre ele sunt: ealianță – o uniune sau alianță dintre două sau mai multe grupuri; ean – un termen regional care desemnează o stupină; eană – măsură agrară folosită în trecut; eamilic – care aparține regiunii Emilia-Romagna din Italia; earcan – obiect mic din metal sau plastic folosit pentru îmbrăcăminte; eafar – un cuvânt arhaic pentru „coș de gunoi”.

Cum îi poți bloca la FAZAN pe prietenii tăi

Dacă ai fost închis la acest joc, cel mai probabil vrei și tu să îți închizi adversarii, însă poate nu știi cum. Noi îți venim în ajutor și te învățăm pas cu pas cum să câștigi orice joc de FAZAN.

Dacă trebuie să începi cu cuvânt cu A, atunci jocul e ca și câștigat. Cele mai bune cuvinte pentru a închide la fazan sunt: Aberant, abonament, absent, absolvent, abstinent, abstract, adjunct, agasant, afront, agent, agrement, alee, angajament, antecedent, adverb, atașament, atacant, argument, avort.

Dacă ai de început jocul cu litera B, te ajută cuvintele: Balans, banc, bastard, bazalt, bej, beligerant, biblioraft, biceps, bilanţ, biliard, biling, biortim, blond, brand, bronz, bulevard, bumerang, buncăr.

Dacă ți-a picat litera F, atunci te vor ajuta: Faliment, fals, fecund, ferm, fervent, filament, firmament, flagrant, flanc, flamand, fluent, formant, frecvent, front, fruct, fund, fundament, fort. De asemenea, pe lângă cuvintele care încep cu EA, și cele cu NT și PT te pot pune la o grea încercare.

Adauga un comentariu