Sport

Ce dezamăgire! Hervin Ongenda a făcut tot posibilul să fugă de la FC Botoșani, dar Italia a fost un dezastru pentru el

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce dezamăgire Hervin Ongenda a făcut tot posibilul să fugă de la FC Botoșani dar Italia a fost un dezastru pentru el
Hervin Ongenda a făcut tot posibilul să fugă de la FC Botoșani, dar Italia a fost un dezastru pentru el

Hervin Ongenda, 25 de ani, a plecat de la FC Botoșani pentru că spera să dea lovitura în Italia

Hervin Ongenda, 25 de ani, a plecat de la FC Botoșani pentru că spera să dea lovitura în Italia. Amenința că mai bine se face șofer de autobuz decât să mai stea la moldoveni. Francezul l-a forțat pe Valeriu Iftime să-i dea drumul pentru 500.000 de euro, bani pe care italienii de la Chievo probabil îi regretă acum.

Hervin Ongenda a jucat în trei meciuri la Chievo, 39 de minute în total

După ce a ajuns la Chievo, Ongenda a disputat un meci în ianuarie, 15 minute cu Empoli, scor 1-1, după care n-a mai prins echipa până la întreruperea sezonului. La reluare, a intrat din nou 11 minute, cu Crotone, tot 1-1, apoi a rămas rezervă la următoarele 11 jocuri!
În returul semifinalei de promovare cu Spezia, 1-3, a mai jucat 13 minute, probabil ultimele la Chievo, mai ales că echipa a ratat promovarea.

„Jucătorul va continua să se antreneze profsionist, așa cum a făcut până acum. Nu știu câte șanse sunt să rămână acolo (n.r.la Chievo), până acum nu am vorbit. Dacă nu se dorește, vom rezolva problema”, a declarat impresarul lui Ongenda în urmă cu trei săptămâni.

Hervin Ongenda a făcut tot posibilul să plece de la FC Botoșani

Hervin Ongenda a plecat în iarnă de la FC Botoșani, pentru 500.000 euro, după o întreagă telenovelă. Jucătorul este crescut de PSG și a mai evoluat în Spania și Olanda, înainte să ajungă la Botoșani, în iulie 2018.
Ongenda a marcat 6 goluri în 53 de meciuri pentru moldoveni. Ongenda a plecat de la PSG la începutul anului 2017, la PEC Zwolle, formație la care a rezistat aproximativ șase luni. A mai trecut și pe la spaniolii de la Real Murcia, iar în vara anului 2018 a devenit jucătorul lui FC Botoșani.

Hervin Ongenda a semnat cu Chievo Verona la începutul acestui an. Anunțul a fost făcut de site-ul oficial al clubului clasat pe locul 11 în Serie B. Mijlocașul de 24 de ani a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon. De asemenea, înțelegerea are o clauză de prelungire cu încă doi ani, ce poate fi activată în funcție de performanțele jucătorului. Ongenda ajunge la Chievo Verona după ce și-a petrecut un an și jumătate în România. El a marcat 6 goluri în 53 de meciuri pentru moldoveni. Din informațiile Digi Sport, pentru acest transfer, gruparea din Botoșani se va alege cu 250.000 de euro.

Ongenda a plecat de la PSG la începutul anului 2017, la PEC Zwolle, formație la care a rezistat aproximativ șase luni. Acesta a mai trecut și pe la spaniolii de la Real Murcia, iar din vara anului 2018 este jucătorul lui FC Botoșani, cu care mai avea contract până la finalul acestui sezon.

FC Botoșani va juca până la urmă meciul din Kazahstan

UEFA a dat unda verde pentru ca partida dintre Ordabasî Șimkent si FC Botoșani să se dispute în Kazahstan, în pofida unei restricții de Covid pe care o avea România în raport cu statul din Asia Centrală.
Partida dintre FC Ordabasy și FC Botoșani din primul tur preliminar al UEFA Europa League se va juca fără spectatori pe stadionul Kazhymukan Central din Shymkent, joi, 27 august de la ora 20:00 (ora Kazakhstan), ora 17:00 (ora României), anunța FC Botoșani.
Pentru echipa pregatită de Marius Croitoru este a doua participare din istorie în cupele europene.

Adauga un comentariu