International

Ce documente a semnat Joe Biden după ce a fost învestit în funcția de președinte al SUA?

Publicat: 20 ian. 2021
Joe Biden, președintele SUA, semnează 3 documente
Joe Biden a devenit oficial președintele Statelor Unite ale Americii

Miercuri, 20 ianaurie 2021, noul președinte al Statelor Unite ale Americii a semnat trei documente în timp ce s-a aflat în Camera Preşedintelui de la Capitoliu.

El a semnat Proclamaţia Zilei Inaugurării, nominalizările pentru poziţiile din Cabinet şi nominalizările pentru poziţiile administrative din Cabinet.

Joe Biden va verifica pregătirea trupelor militare din partea de est a Capitoliului. Ce documente a semnat Joe Biden

După desfășurarea ceremoniei de semnare, Biden va verifica pregătirea trupelor militare din partea de est a Capitoliului. La acest eveniment, fiecare ramură a armatei va fi reprezentată.

Ulterior, Joe Biden va merge la Arlington National Cemetery, pentru o ceremonie de depunere de coroane la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Joe şi Jill Biden vor fi însoţiţi aici de foştii preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton, dar şi de fostele prime-doamne Michelle Obama, Laura Bush şi Hillary Clinton. Fostul președinte american, Donald Trump, nu a participat la ceremonia de învestire a lui Joe Biden.

Donald Trump, primul președinte, în 152 de ani, care nu a participat la învestitura succesorului său

Joe Biden, de acum președintele Statelor Unite ale Americii, a preluat locul lui Donald Trump de la Casa Albă. Se pare că fostul președinte american și-ar fi organizat singur un eveniment de plecare de la Casa Albă. Mai mult, Donald Trump este primul președinte în 152 de ani care nu a participat la învestitura succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

La plecarea de la Casa Albă, Donald Trump a arătat pumnul, într-un gest de luptă, ca apoi să facă cu mâna.

Donald Trump a ajuns la baza Andrews: „Le mulțumesc că sunt aici”

Donald Trump a ajuns la baza Andrews, unde a ținut următorul discurs:

„Am făcut atât de multe împreună, vreau să mulțumesc familiei, prietenilor, staff-ului meu. Le mulțumesc că sunt aici. Vă mulțumesc pentru eforturile voastre, pentur muncă, pentru că oamenii nu știu cât a muncit această familie și au muncit pentru dvs. Ar fi putut avea o viață mult mai ușoară, dar au ales să facă asta. Vă mulțumesc foarte mult.” a spus Donald Trump.

”A fost ceva foarte special, am făcut foarte multe. Prima doamnă este o femeie foarte delicată și frumoasă, și-a îndeplinit cum trebuie misiunea. E atât de populară printre oameni, de fapt, draga mea, vrei să spui câteva cuvinte?” a spus Donald Trump. Melania Trump a venit în acel moment la microfon, de unde a spus: ”Să fiu Prima Doamnă a voastră a fost cea mai mare onoare, vă mulțumesc pentru dragoste, pentru susținere, veți fi în gândurile mele, Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, familiile, aceste momente”.

”Ce ar mai putea fi spus? Ce am făcut noi a fost uimitor, a fost ieșit din comun” a continuat președintele, adăugând: ”Am reconstruit Armata SUA, am creat o nouă forță, forța spațială, noi n-am fost o administrație obișnuită, am avut grijă de veterani. Avem o rată de aprobare de 91% printre veterani. Înainte să venim noi, au fost tratați foarte rău”.

”Cel mai mare privilegiu al meu este că v-am fost președinte” a mai spus Trump Americii. ”Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi asculta, voi privi, viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Doresc noii administrații succes și noroc” a continuat Donald Trump.

”Vă iubim, ne vom întoarce într-un fel sau altul” a mai spus președintele Donald Trump.

Adauga un comentariu