Diete si regimuri

Dieta Natman: 4 kg in 4 zile

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta Natman 4 kg in 4 zile
Ce este dieta Natman

Ce este dieta Natman? Dieta Natman este o metodă expresă de slăbit care durează doar patru zile. În aceste câteva zile, programul alimentar strict permite consumul de proteine ​​slabe, legume verzi și fructe putin dulci. Această dietă promite o pierdere în greutate de 4 kg în 4 zile. Ar trebui să fie urmată de o săptămână de stabilizare scăzută in calorii.

Caracteristici ale dietei Natman:

Numită și dieta stewardesă
Dieta drastică care promite pierderea în greutate brutală
Bazat pe o dietă cu conținut scăzut de proteine ​​și calorii
Durata maximă recomandată de 4 zile

Ce este dieta Natman? Principiile dietei

Dieta Natman, cunoscută și sub denumirea de „însoțitorilor de zbor”, este o dietă foarte scurtă (4 zile). Această durata foarte scurtă ar corespunde duratei de pauza a însoțitorilor de zbor care au profitat de întoarcerea lor pe uscat pentru a elimina excesul din timpul zborurilor.

Cum funcționează dieta Natman

Dieta Natman promite pierderea a 4 kg în 4 zile. Se bazează pe consumul de carne și legume într-un concept de alimente cu conținut scăzut de calorii (calorii reduse) și bogate în proteine. Scăderea lipidelor (grăsimilor) și a carbohidraților (zaharuri) sunt, prin urmare, cei doi piloni ai acestei diete.

Este recomandabil să luați suplimente de vitamine și minerale chiar dacă riscul deficienței este aproape zero din cauza perioadei foarte scurte de dietă. Este foarte important să urmați această dietă corect pentru a obține rezultate: nu este permisă nici o abatere. De asemenea, este necesar să respectați anumite reguli, cum ar fi evitarea gustării între mese, evitarea băuturilor dulci, interzicerea băuturilor alcoolice sau evitarea condimentelor pe bază de ulei, precum și a mâncărurilor în sos.

Ce este dieta Natman? Cum te face dieta Natman să slăbești?

Potrivit autorului, în timpul unei diete proteice, organismul va atrage rezervele de grăsimi și zahăr pe care alimentele zilnice nu le mai oferă. Acest lucru va duce în principal la pierderea în greutate. De asemenea, deoarece această dietă este bogată în proteine, ar preveni risipa musculară.

Potrivit autorului, această dietă este simplă, foarte rapidă, eficientă și este destinată în special persoanelor cu o ușoară greutate în exces. Dietele cu conținut scăzut de calorii se bazează pe principiul limitării consumului energetic zilnic între 1000 și 1600 kcal pe zi sau mai puțin.

Cât durează dieta?

Dieta natman durează 4 zile, nu este indicat să o tii mai mult, din cauza naturii foarte restrictive a acestei diete. Există câteva variante: dieta natman de 8 zile, dieta natman de o săptămână etc. Cu toate acestea, se recomandă cu tărie să nu se extindă regimul la aceste durate prea lungi. După cele 4 zile de dietă pură, se recomandă să urmăriți faza de stabilizare a dietei natman timp de 7-8 zile.

Alimente permise

Carne slabă
Pește alb
Fructe de mare
ouă
tofu
Iaurt și produse lactate 0%
Legume verzi
fructe scăzute in zahăr

Alimente interzise

Produse dulci
Zahăr
Cereale
Produse de patiserie, produse de patiserie
Brânză
Semipreparate
Fast food
Bauturi nealcoolice

Faza de stabilizare a regimului Natman

După aceste 4 zile de dietă, se recomandă un meniu putine calorii timp de 7 zile (faza de stabilizare). Trebuie apoi să alegeți între o dietă la 1200, 1500 sau 1800 kcal pe zi. Femeile sunt invitate să urmeze dieta de 1200 kcal și, ulterior, dieta de 1500 kcal. Pentru bărbați, este recomandat să începeți cu dieta la 1500 kcal și dacă este prezentă foamea, să se crească la 1800 kcal.

Avantaje și dezavantaje

Punctele pozitive ale dietei Natman

Satietate asigurată de aportul de proteine
Legume nelimitate pentru a evita sentimentele de frustrare
Aport bun de fibre
Perioada foarte scurtă
Pierdere rapidă în greutate

Punctele negative ale regimului Natman

Poate provoca compulsii alimentare și perioade de foame intensă
Nici o abatere permisă
Nici un înlocuitor în programul alimentar
O mulțime de alimente interzise
Monotonie
Nu este foarte compatibil cu o viață socială activă

Ce este dieta Natman? Există riscuri?

Câteva riscuri ale dietei natman sunt menționate de autor: tulburări de tranzit digestiv și intestinal, oboseală etc. Această dietă reprezintă un risc și nu este recomandată, în special la următoarele persoane:

Copii
Persoanele în vârstă
Femeile gravide
Diabetici
Persoanele cu tulburări gastrointestinale

Adauga un comentariu