Magazin

Ce este o narghilea și cum funcționează?

Publicat: 11 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este o narghilea și cum funcționează

Cu siguranță cu toții am auzit cel puțin o dată discutându-se în jurul nostru despre o narghilea. Sau despre poveștile și prieteniile ce iau naștere la o sesiune de narghilea. O narghilea reprezintă un prilej pentru tinerii care vor să se întâlnească într-o locație ce dispune de narghilea sau pentru persoanele care vor să petreacă timp de calitate și câteva momente de relaxare în confortul propriei case.

Narghileaua – un instrument folosit pentru relaxare

Narghileaua este un instrument, un fel de pipă cu apă, dar la un alt nivel. Se folosește pentru a fuma tutun sau produse aromatice, special create pentru narghilea. Narghileaua este considerată o adevărată artă a fumatului, datorită aromelor sale îmbietoare, ce răsfață toate simțurile.

Cei mai mulți folosesc narghileaua pentru relaxare. În funcție de preferințele fiecăruia, se pot alege arome cu zmeură, mentă, ciocolată, măr, căpșuni, prune și chiar aromă de kit kat, pentru iubitorii de dulce.

Modul de funcționare al narghilelei

Modul de funcționare al narghilelei este extrem de simplu de înțeles de toată lumea. Narghileaua cuprinde mai multe componente, menite a oferi la final acel fum fin, neted, extrem de aromat și iubit de toată lumea.

Creuzetul narghilelei este realizat din lut sau ceramică. Aceste este recipientul aromelor sau al tutunului. Aroma se așază în jurul cercului central din creuzet, pentru a fi mult mai intensă în timpul sesiunii de fumat. Deasupra creuzetului se așază cutiuța cu smoke box sau sita, în cazul în care se folosește creuzetul cu sită. În această cutiuță, se așază cărbunii încinși foarte bine. Aceștia vor încălzi tutunul din vas. Imediat sub creuzet, se află o tavă metalică, ce folosește pe post de scrumieră pentru tutunul sau aromele folosite.

La baza narghilelei, se află un vas umplut cu apă sau cu ceai, dacă se preferă o aromă mai profundă. Prin aspirarea furtunului, fumul este tras în jos prin coloana din aluminiu și ajunge în apă. Fumul se ridică apoi deasupra apei din vas și în deschiderea orificiului furtunului. Acesta își continuă drumul prin orificiul furtunului până ajunge la fumător. Fiecare fum tras va aprinde cărbunii, pentru a oferi momente de relaxate cât mai mult timp. Pentru a filtra cât mai bine fumul, se recomandă ca apa să fie cât mai rece.

Ce fel de narghilea poți alege?

Multitudinea modelelor de narghilea existente pe piață, te poate pune uneori în dificultate. Narghileaua trebuie să fie confecționată din materiale de înaltă calitate și să dispună de un creuzet cu sită sau smoke box din ceramică sau lut, pentru a evita arderea aromei și pentru a se păstra gustul intens al acesteia, de un vas gros, o coloană de fum din aluminiu și un furtun de silicon lavabil, pentru o curățare ușoară. Alege o narghilea din magazinele specializate sau optează pentru o narghilea oferită de Egyptian Luxury Hookah pentru o sesiune de fumat profundă, aromată și relaxantă. Caută-ți aromele preferate și profită de momente de relaxare alături de întreaga familie, de prieteni sau doar pe cont propriu. Alegerea îți aparține.

 

Adauga un comentariu