Actualitate

Ce gest a făcut Viorica Dăncilă în timpul negocierilor dintre liberali și social democrați pentru formarea unui nou Guvern

Publicat: 09 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce gest a făcut Viorica Dăncilă în timpul negocierilor dintre liberali și social democrați pentru formarea unui nou Guvern
Viorica Dăncilă a ales să-și schimbe poza de profil cu o fotografie de când era aceasta premier al României

În contextul negocierilor anunțate dintre PNL-PSD-UDMR privind formarea unui nou Guvern, Viorica Dăncilă a făcut un gest considerat de mulți, strategic, prin schimbarea pozei de profil de la contul personal de Facebook, cu o fotografie de pe timpul în care aceasta era premier.

După momentul în care Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale, aceasta s-a retras de pe scena politică, ulterior fiind numită consilier strategie al lui Mugur Isărescu.

Gestul făcut de Viorica Dăncilă în timpul negocierilor PNL-PSD. Aceasta și-a schimbat poza de profil

În timpul în care situația din România este extrem de imprevizibilă, unde astăzi, 9 noiembrie 2021, au loc negocieri între PNL și PSD privind o alină pentru un nou Guvern, Viorica Dăncilă a luat decizia de a-și schimba poza de profil de pe site-urile de socializare cu una din perioada în care aceasta era prim ministru al României.

Gestul a stârnit multe controverse, considerându-se că aceasta a fost o mișcare strategică. Poza pe care fostul premier a ales-o este din data de 6 iunie 2019, ținându-se cont că aceasta a fost premier în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019. Cu toate astea, nu se știe nimic sigur dacă gestul este făcut cu subînțeles și dacă are în plan ca aceasta să revină în Guvern sau nu.

Mugur Isărescu face declarații privind funcția Vioricăi Dăncilă în BNR

În ceea ce privește informații care circulă în spațiul public privind funcția pe care o deține Viorica Dăncilă în BNR, Mugur Isărescu a declarat faptul că aceasta nu a luat locul unui specialist și că în momentul actual, fiind un domeniu nou, nu sunt absolvenți care să fie mai avizați decât aceasta. Funcția pe care aceasta o ocupă este de consilier de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

”Motivele, ca și politica de resurse umane a BNR, au fost explicate pe larg de directorul resurselor umane și se găsesc pe site-ul băncii, chiar n-am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează fac două precizări: nu a luat locul niciunui specialist din BNR, domeniul în care dânsa lucrează, și anume Economia Verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa, dar pentru oricine, nu avem absolvenți de orice studiu în domeniul acesta și, împreună cu colegii care formează grupul respectiv, studiază și când grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv” a declarat Mugur Isărescu.

Funcția pe care o are Viorica Dăncilă la BNR

După retragerea din politică, fostul premier Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR, deținând funcția de Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde pentru Mugur Isărescu. Aceasta a declarat că a terminat cu politica și că dorește să se implice în mediul de afaceri. Salariul pe care Viorica Dăncilă l-ar avea ar fi în jur 10.000 de lei pe lună.

„Viorica Dăncilă lucrează, este un om activ. Am făcut consultanță pentru mediul de afaceri. Viorica Dăncila este bine şi detaşată un pic de partea politică. Nu-mi place ce se întâmplă pe scena politică, aş fi vrut mai multe proiecte, mai puţine jigniri şi mai puţină violenţă în limbaj”, a spus Viorica Dăncilă.

Adauga un comentariu